SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

Raimat obre la verema i espera repetir producció

Amb 6 milions de quilos, com l'any passat || Satisfacció pels rendiments i qualitat després d'una meteorologia adversa

Imatge de l’inici de la verema amb les mesures de seguretat contra el Covid-19.

Imatge de l’inici de la verema amb les mesures de seguretat contra el Covid-19.RAIMAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El celler Raimat de Lleida ha iniciat la verema de raïm ecològic amb previsions optimistes, a pesar de l’any plujós i l’emergència sanitària. Malgrat tot, la producció se situarà entorn d’un 15% per sota del potencial. En valor absolut, espera assolir els 6 milions de quilos de raïm, la mateixa xifra que l’any passat, però cal tenir en compte l’entrada en producció de noves vinyes. Cada any s’arranquen i replanten parcel·les buscant les millors varietats i qualitat.

Segons el director tècnic de Raimat, Joan Esteve, s’han pogut controlar les plagues i malalties derivades de les condicions adverses de forma “satisfactòria”, per la qual cosa assegura que “estem molt contents amb el rendiment i la qualitat que esperem obtenir al final de la verema”. Explica que aquest any destaca el raïm negre pel seu equilibri i sanitat, la qual cosa els fa ser “molt optimistes de cara als vins negres i rosats”.

No obstant, ara es començaran a veremar les varietats blanques per a les caves de Raimat, que també s’espera que compleixi les “expectatives de qualitat” del celler.

Una de les novetats d’aquest any a Raimat és el projecte pilot Gophytovid, desenvolupat al costat de la UdL i que permet tècniques de control de malalties de forma encara més ecològica.

Gophytovid consisteix en un túnel polvoritzador que aplica productes orgànics en la vinya amb l’objectiu de combatre fongs i plagues. L’ha utilitzat en 300 hectàrees de vinya ecològica de Raimat.

tracking