SEGRE

EMPRESES PORCÍ

Inversió de 27 milions de Vall Companys a Montsó

En una planta per tractar sang de porc al costat de VEOS Group || Funcionarà d'aquí a 18 mesos i crearà 20 llocs de treball

Imatge de la reunió entre Vall Companys i l’ajuntament.

Imatge de la reunió entre Vall Companys i l’ajuntament.GRUPO VALL COMPANYS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

VEOS Ibérica, empresa liderada per la companyia belga VEOS Group amb el suport del grup lleidatà Vall Companys, ha impulsat el projecte d’innovació i d’economia circular per a l’aprofitament de subproductes de porcí a Montsó, l’acord del qual es va tancar ahir.

El projecte es basarà en el desenvolupament de proteïnes funcionals per a alimentació animal gràcies al processat de plasma porcí. Aquesta iniciativa empresarial ja ha superat els primers tràmits administratius que calen per iniciar els treballs de construcció de les instal·lacions, que tindran un elevat desenvolupament tecnològic. VEOS Ibérica invertirà 27 milions d’euros en aquest projecte empresarial a Montsó i generarà de forma directa 20 llocs de treball qualificats, i de forma indirecta, 30 llocs de treball més.

A nivell global, el grup lleidatà Vall Companys genera més de 2.000 llocs de treball a Aragó

S’espera que les futures instal·lacions de VEOS Ibérica puguin entrar en funcionament d’aquí a un any i mig aproximadament, i estaran ubicades al polígon La Armentera.

VEOS Ibérica és un projecte empresarial integrat en l’estratègia de sostenibilitat del Grup Vall Companys. Des del grup agroalimentari van explicar que s’està apostant de forma decidida pel desenvolupament econòmic i empresarial en zones rurals, amb especial èmfasi a Aragó, Catalunya i Castella i Lleó, entre d’altres. En aquest sentit, des de VEOS Ibérica es vol reconèixer la col·laboració amb què ha comptat a nivell municipal amb l’ajuntament de Montsó.

Mentre que en altres indústries i sectors empresarials el subproducte és considerat com un residu, l’agroalimentació i la ramaderia han aconseguit proporcionar-li un alt valor afegit en l’àmbit empresarial i econòmic.

Amb les empreses dedicades als subproductes i a la circularitat de l’economia, ICP (triperia porcina) i VEOS Ibérica (plasma porcí), el Grup Vall Companys ha aconseguit generar fins a 305 llocs de treball.

A nivell global, sumant la resta d’activitats productives del grup, l’empresa genera més de 2.000 llocs de treball a Aragó.

tracking