SEGRE

ESNOTICIA

Salut Pública permet la reobertura parcial d'Arfon Fruits d'Aitona

Per treballar amb una vintena de persones essencials d'administració i magatzem || La Generalitat va tancar la fructícola al tenir dinou positius a la central

Arfon Fruits d’Aitona ha estat tancada per ordre de la Generalitat.

Arfon Fruits d’Aitona ha estat tancada per ordre de la Generalitat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut Pública va autoritzar ahir la reobertura parcial d’Arfon Fruits d’Aitona, després d’haver decretat fa més d’una setmana la suspensió cautelar d’activitat. La raó del tancament va ser que la Inspecció de Treball hi va detectar dinou persones treballant amb el Covid-19. Salut Pública autoritza per treballar vint persones amb tasques essencials d’administració i magatzem. Aquesta ha estat la primera empresa de la regió sanitària de Lleida que el departament de Salut ha obligat a parar l’activitat després de detectar treballadors amb coronavirus diagnosticat amb PCR.

Segons la conselleria, els administradors es van oposar a fer les proves en un primer moment als empleats, però finalment hi va accedir perquè els treballadors que volguessin se sotmetessin a la PCR.

En concret, 90 dels 190 treballadors se les van fer i el 42 per cent de les proves van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals. Després de conèixer el resultat de les proves, el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l’empresa per completar el cribratge a tots els empleats, el dia 31 de juliol. Tanmateix, davant de la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid-19 positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies es va portar a terme una inspecció per constatar si ja s’estaven prenent les mesures de seguretat laboral corresponents.

Va ser durant aquesta inspecció que, segons la conselleria que dirigeix Alba Vergés, es va constatar que dinou persones amb PCR positiva continuaven treballant, la qual cosa va portar Salut Pública a aturar l’activitat de l’empresa de manera cautelar a l’espera que la firma li facilités la informació que se li sol·licités en relació amb una sèrie d’actuacions requerides en el servei de prevenció de l’empresa per part del departament.

És la primera empresa paralitzada pel Covid-19 a Lleida, però se n’havien donat casos en altres províncies. És el cas de Frutas La Espesa, de Saidí, que va arribar a estar tancada dos setmanes després de detectar-se un brot entre la plantilla. D’un total de 260 treballadors en actiu, uns 200 van arribar a estar afectats pel Covid-19, bé per haver donat positiu a les proves o per ser contactes estrets de contagiats.

tracking