SEGRE

ESNOTICIA

Fira de Barcelona s'interessa per la intel·ligència artificial per a Sant Miquel

Carlos Mencía, a l’oficina de Just Digital.

Carlos Mencía, a l’oficina de Just Digital.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fira de Barcelona s’ha interessat pel software d’intel·ligència artificial creat per l’empresa lleidatana Just Digital, que controlarà a temps real si es produeixen incompliments de les mesures de seguretat antiCovid a la Fira de Sant Miquel, que se celebrarà del 24 al 27 d’aquest mes. Aquest sistema, connectat a videocàmeres, detecta “segon a segon” si hi ha persones que es treuen la mascareta, no mantenen la distància o si hi ha aglomeracions a través de mapes de calor. En cas d’incidències, s’avisa el personal de seguretat.

Segons va explicar el director general de l’empresa, Carlos Mencía, “hi ha poques companyies al món que utilitzen aquest software, només als EUA i a l’Índia, i nosaltres el vam desenvolupar fa més d’un any per comprovar que treballadors de la construcció o de fàbriques porten l’equipament necessari, com el casc”. Així, només han hagut de “modificar” l’algoritme i “substituir el casc per una mascareta”. Mencía va explicar que han invertit 200.000 euros en aquest sistema d’intel·ligència artificial, creat per aquesta empresa que té seus a Colòmbia, Barcelona i Madrid i que compta en el seu equip de 35 empleats amb una dona de l’equip de cotxes autònoms de la fabricant alemanya de vehicles Mercedes-Benz.

Mencía va dir que, a més de Fira de Barcelona, tenen acords per comercialitzar el software amb diverses multinacionals i empreses.

tracking