SEGRE

AGRICULTURA CAMPANYA DE LA FRUITA

Pacte per facilitar albergs per a temporers en finques de l'Horta

Paeria i Govern agilitzaran els permisos per a mòduls i ofereixen sòl municipal

Pacte per facilitar albergs per a temporers en finques de l'Horta

Pacte per facilitar albergs per a temporers en finques de l'HortaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria i la Generalitat crearan un grup de treball per buscar fórmules urbanístiques que facilitin la instal·lació d’allotjaments provisionals a l’Horta per als treballadors de la campanya de recollida de fruita. Així ho van acordar dimecres, en una reunió en què van participar també representants de pagesos de l’Horta, que van alertar de les dificultats que troben per instal·lar aquests allotjaments temporals a les seues finques.

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va explicar que analitzaran totes les casuístiques i preveuen tres possibles solucions. D’una banda, intentaran agilitzar la tramitació urbanística de les instal·lacions modulars a les finques, ja que ara la llei els contempla, atès que els tràmits a seguir són els mateixos que per a una construcció fixa i requereixen fins i tot un pla especial. Per això, preveuen establir un mecanisme de consulta prèvia, a través dels sindicats agraris, que permeti als agricultors tenir una certesa més gran sobre l’aprovació del projecte i faciliti complir els tràmits. La segona opció és la possibilitat d’instal·lar els allotjaments en finques municipals de l’Horta. Finalment, també s’analitzarà si els habitatges provisionals per a temporers podrien ubicar-se en espais de les cooperatives agràries que així ho desitgin.

Pla paral·lel al centre d’atenció a la ciutat

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, destaca que l’objectiu és “aconseguir entre totes les parts implicades que la campanya del proper any funcioni bé i amb millors condicions per als treballadors del camp”.

Així mateix, la Paeria apunta que aquesta iniciativa serà complementària al dispositiu d’atenció a temporers que posa en marxa cada any, destinat especialment als temporers sense feina i que moltes vegades no poden treballar a l’estar en una situació irregular.

L’ajuntament afirma que treballa ja en el nou pla per a la pròxima campanya.

tracking