SEGRE

LABORAL INDÚSTRIA

Més d'un terç dels empleats de l'escorxador de Pini són de Lleida

Al voltant de 430 treballadors del total de 1.200 que hi ha a les instal·lacions de Binèfar || La plantilla creix en unes 400 persones malgrat la pandèmia

Imatge d’arxiu de l’interior de l’escorxador de Pini a Binèfar.

Imatge d’arxiu de l’interior de l’escorxador de Pini a Binèfar.LITERA MEAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa poc menys d’any i mig que va entrar en funcionament i l’escorxador de Litera Meat, propietat del Grup Pini i ubicat a Binèfar, ja dóna feina a uns 430 lleidatans, segons van indicar a SEGRE fonts d’aquesta empresa italiana. D’aquesta manera, els empleats procedents de la demarcació de Lleida representen el 36% del total de 1.200 operaris que treballen a les instal·lacions de la capital de la Llitera. La plantilla està composta per persones de 40 nacionalitats diferents, un 32% són dones i gairebé la meitat tenen menys de 45 anys. Quan l’escorxador funcioni a ple rendiment, s’espera que la xifra de treballadors assoleixi els 1.600. La pandèmia no ha frenat l’increment de l’activitat a Litera Meat i des del novembre de l’any passat han contractat al voltant de 400 persones. D’aquestes, la meitat procedeixen de Lleida.

La proximitat de Binèfar a Lleida i els llaços entre la Franja i Ponent també han contribuït que el 20% dels ramaders que treballen amb l’escorxador de Pini siguin catalans. “Això es tradueix en un impacte molt positiu a la zona, ajuda el desenvolupament econòmic i social i és una aposta per la qualitat de la matèria primera de proximitat”, va manifestar Manfred Bos, CEO de Litera Meat, que també es va felicitar per haver “consolidat l’activitat en un territori estratègic per a la indústria agroalimentària”.

El 20 per cent dels ramaders que treballen amb Litera Meat a Binèfar estan establerts a Catalunya

El Grup Pini va invertir uns 70 milions d’euros en la construcció de l’escorxador de Binèfar. Les instal·lacions s’assenten sobre una superfície de 130.000 metres quadrats, 62.000 dels quals construïts, i compten amb una depuradora pròpia.

tracking