SEGRE

Ponent registra en 6 mesos més de 180 robatoris agrícoles

Imatge de l’exterior de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Mollerussa.

Imatge de l’exterior de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat més de 180 robatoris agrícoles en el primer semestre de l’any a la regió policial de Ponent, mentre que durant tot l’any passat es van denunciar un total de 483 a les comarques del pla. Així es desprèn d’una resposta parlamentària de la conselleria d’Interior sobre els dispositius desplegats per la policia catalana per prevenir el robatori de material durant la campanya de la recollida de l’avellana i l’ametlla a Catalunya.

Segons Interior, els Mossos, en el marc del Programa Operatiu Específic del Món Rural, duen a terme punts estàtics de control en zones estratègiques, a banda de mantenir contacte amb les cooperatives, persones i associacions del sector, i la coordinació amb les policies locals i vigilants municipals. La intervenció policial durant l’última campanya a Ponent va permetre als Mossos d’Esquadra la intervenció d’aproximadament 2.000 quilos d’ametlles en els diferents controls preventius.

En la seua resposta, la conselleria assenyala que fins al mes de juny s’ha detectat una disminució del 24% dels robatoris al món agrícola en el conjunt de Catalunya. Entre el gener i el juny, els Mossos van dedicar més de 5.200 hores a operatius de prevenció al pla i es van dur a terme més de 1.100 identificacions de persones i 640 de vehicles.

tracking