SEGRE

AGRICULTURA INFRAESTRUCTURES

Agricultura demana poder finançar amb fons de la UE la modernització del canal d'Urgell

Un projecte que supera els 1.000 milions d'euros || Diners que podrien sortir sempre que ho aprovi el Govern espanyol, segons la consellera Teresa Jordà, dels destinats a la reconstrucció econòmica

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la seua intervenció a les jornades a Alfarràs.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la seua intervenció a les jornades a Alfarràs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va assegurar ahir que el seu departament ha presentat a l’Estat un projecte perquè la modernització de regadius com el del Canal d’Urgell, que supera els 1.000 milions d’euros, pugui rebre finançament dels fons europeus per a la reconstrucció.

Jordà va fer aquest anunci en el marc de la primera jornada Networking Segrià 2020 Aposta per tu i per un món més rural –Jornada Odisseu que es va celebrar ahir a l’Escola Agrària d’Alfarràs, organitzada pel consell comarcal del Segrià, amb el suport del departament d’Agricultura i de la direcció general de Joventut.

Segons va explicar Jordà, aquest és un dels deu projectes, valorats en uns 3.000 milions d’euros, amb els quals el departament ja estava treballant però, com ja va anunciar el mes de març, “en lloc de materialitzar-los potser en quinze anys potser es podran fer en cinc”, va exposar. No obstant, la consellera va recordar que serà Espanya la que acabarà decidint com es distribuiran aquests fons europeus.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va presentar dimecres el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que canalitzarà els fons europeus destinats a superar la crisi. Comptarà en els propers tres anys amb 72.000 milions d’euros.

tracking