SEGRE

AGRICULTURA SECTORS

El preu del panís supera els 180 euros per tona

El sector espera una collita “normal” a Lleida || Menys superfície plantada pels baixos preus d'anys anteriors

Una màquina recol·lectora en plena campanya de collita del panís a Lleida.

Una màquina recol·lectora en plena campanya de collita del panís a Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meteorologia favorable d’aquest estiu, amb l’absència de pics de forta calor, ha propiciat una producció de panís a les comarques de Ponent entorn dels 11.000 quilos per hectàrea de mitjana. Es tracta d’una producció “esperada”, explica el president de la Cooperativa de Linyola i coordinador territorial d’Unió de Pagesos, Jaume Pedrós, que qualifica la campanya d’aquest any de “normal”. A diferència d’anys anteriors, tanmateix, els preus pugen per sobre dels 180 euros per tona, xifra a partir de la qual el cultiu “comença a ser rendible”.

De fet, els baixos preus i la diversificació dels cultius han fet que el nombre d’hectàrees de panís sembrades hagi anat a la baixa. “És un producte que val molts diners de fer i els preus no acompanyaven”, explica Pedrós, que afegeix que, als camps regats pel Canal d’Urgell, el nombre de finques sembrades de panís “ha passat del 60% al 40%”. D’altra banda, va assenyalar que hi ha pagesos que opten per altres cultius, com el blat o l’ordi, que “cada vegada produeixen més que abans”.

En el cas del panís de segona collita, la recol·lecció començarà a començaments de novembre, quan les plantes ja s’hagin assecat del tot.

tracking