SEGRE

UE AGRICULTURA

Espanya demana ajudes de la PAC a fruites i verdures

Planas negocia que puguin entrar a les subvencions del “primer pilar” || Espera tancar un acord la setmana que ve

Planas es va reunir ahir amb organitzacions agràries valencianes.

Planas es va reunir ahir amb organitzacions agràries valencianes.EFE/ BIEL ALIÑO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, va avançar ahir a València que la intenció d’Espanya és que la futura Política Agrària Comuna (PAC) tingui un “accent mediterrani” i va detallar que això pretén, com proposarà, que “el sector de les fruites i hortalisses s’enquadri en l’ajuda bàsica de renda del primer pilar” d’aquesta política.

Va indicar que la intenció del Govern central és que la pròxima sigui “una bona PAC” que suposi una “gran oportunitat per a Espanya” i que es constati aquest “accent mediterrani” que defensa. Va assenyalar que la proposta busca que als nous reglaments els programes operatius per a fruites i hortalisses no tinguin un sostre pressupostari previ” i que accedeixin a “ajuts directes del primer pilar”.

El ministre va confiar que la setmana que ve els ministres de la Unió Europea arribin a un acord polític perquè pugui després començar la negociació del nou document i espera que aquest pugui oferir flexibilitat per dissenyar, en col·laboració amb les comunitats autònomes i el sector, les mesures que responguin a les necessitats dels diferents àmbits productius de l’Agricultura.

Set autonomies cobren avui el pagament anticipat dels ajuts

El ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), avançarà a les comunitats autònomes les quantitats per al pagament des d’aquest divendres dels avançaments dels ajuts directes de la PAC, que corresponen a la campanya 2020. Agricultura va assenyalar que set comunitats autònomes (Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia, Navarra i País Valencià) ja han demanat al FEGA els fons necessaris per començar a fer aquests pagaments des d’avui divendres, la qual cosa representa una quantitat pròxima als 2.000 milions d’euros. Catalunya té previst abonar els avançaments en la primera quinzena de novembre, “si no abans”, segons la conselleria d’Agricultura.

tracking