SEGRE

AGRICULTURA GUARDONS

Premi Felip Domènech a la trajectòria de Pep Riera

Pel seu compromís amb la pagesia || Unió de Pagesos també guardona la Cooperativa Lletera del Cadí com a millor entitat

Camió de la Cooperativa del Cadí a les instal·lacions de la Seu.

Camió de la Cooperativa del Cadí a les instal·lacions de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Premis Nacionals Felip Domènech 2020, que organitza el sindicat agrari Unió de Pagesos (UP), han premiat Pep Riera, activista sindical, que va ser coordinador nacional del sindicat des de l’any 1978 fins al 2000, i que per la seua trajectòria professional ha demostrat que la lluita col·lectiva i solidària són l’eina més important que tenen els pagesos.

Unió de Pagesos

va anunciar ahir aquests premis honorífics, en la festivitat de Sant Galderic, festa del sector agrari català i també Dia Mundial de l’Alimentació, encara que l’acte d’entrega dels premis ha hagut de ser ajornat sense data a causa de les noves mesures sanitàries per lluitar contra la Covid-19 fins a trobar-ne –segons va explicar– una de nova que faci possible dur-lo a terme amb totes les mitjanes de seguretat.

Així mateix, el jurat d’aquest guardó ha premiat en la categoria de millor entitat la Cooperativa Lletera del Cadí, amb seu a la Seu d’Urgell, com a peça vital en l’economia del Pirineu, així com en la creació de riquesa i ocupació al territori. Aquesta cooperativa recull llet a casa del productor diàriament, compta amb un total de cent cinc socis ramaders i té una plantilla de 120 treballadors.

tracking