SEGRE

ATZAR CONSUM

La venda de dècims de loteria de Nadal ha caigut un 30%

Per a algunes administracions suposa fins al 60% de la facturació anual

David Masip, de l’administració de loteria 1 de Lleida.

David Masip, de l’administració de loteria 1 de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vendes de la loteria de Nadal han caigut un 30% a causa de la situació actual de pandèmia, per la qual cosa el sector de les administracions reclama mesures per evitar destrucció de llocs de treball i tancament de negocis. Sobre aquesta qüestió, David Masip, president de l’associació d’administracions de loteria de Lleida, assenyala que la demarcació ha patit tres confinaments (inclòs el del Segrià i altres comarques a l’estiu) i que els consumidors estan a l’expectativa de com evoluciona la pandèmia, la qual cosa perjudica les vendes. Encara que tots els sortejos s’han vist afectats, els que més impacte poden causar al sector són l’especial de la grossa de Nadal i el del Nen, ja que per a algunes administracions, constata Masip, poden suposar el 60% de la facturació anual. Així mateix, el sector de la loteria lleidatà assenyala que han perdut clients fixos, fins un 15 per cent en alguns casos. “No sabem què se n’ha fet, si són persones grans que han mort, bars o restaurants que han hagut de tancar o entitats, que a causa de la situació econòmica, ja no reparteixen loteria”, explica Masip.

Així mateix, destaca el gran impacte per al sector del tancament de l’hostaleria, a través de la qual fan un elevat nombre de vendes. “Els sortejos amb dècims més cars tenen menys vendes, perquè la gent mira més la butxaca, i altres que es van ajornar a causa del confinament han venut menys que altres anys”, explica. Tanmateix, Masip destaca la “il·lusió” que troben en els consumidors que adquireixen la loteria de Nadal. “Confien que si els toca puguin rescabalar aquest 2020. Veus la gent il·lusionada i fins i tot moltes entitats s’estan animant a última hora per fer loteria”, assenyala.

El fet que hagin tancat bars i restaurants ha comportat una caiguda de vendes de loteria

Per la seua part, l’Agrupació Nacional d’Associacions Provincials d’Administradors de Loteria (Anapal) adverteix que la caiguda de vendes dels sortejos de Nadal provocarà un descens d’ingressos a les arques públiques de 1.200 milions.

tracking