SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Arranca la collita de pink lady, amb 5.000 tones

Preveuen una qualitat excel·lent gràcies a la bona climatologia || El preu pot arribar a 1,6 euros el quilo sortida de central

Els productors de Lleida han iniciat aquesta setmana la collita de la poma pink lady.

Els productors de Lleida han iniciat aquesta setmana la collita de la poma pink lady.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els productors de la varietat protegida de poma pink lady de Lleida han iniciat aquesta setmana la recol·lecció, que s’espera que assoleixi una producció d’uns 5 milions de quilos, una mica inferior a la de la campanya anterior, però que augmentarà a curt termini gràcies a noves incorporacions de socis.

Com cada any, es preveu acabar la collita d’aquesta fruita tardana a finals del mes de novembre vinent, com recullen els estatuts d’aquesta poma registrada, segons van explicar fonts de SAT Fruilar, que tenen els drets de comercialització de la poma a Lleida.

Gràcies al contrast de temperatures entre el dia i la nit, s’espera que la qualitat i els calibres d’aquesta poma roja siguin excel·lents. I és que aquesta varietat de poma tardana necessita exposar-se a una diferència tèrmica entre el dia i la nit, això és, baixes temperatures a la nit, entre 5 o 6 graus (i fins i tot menys) i que de dia que se superin els 20 o 25 graus perquè el fruit adquireixi el seu color roig característic.

Pel que fa a cotitzacions, i tenint en compte la caiguda d’oferta a nivell europeu de pomes, s’espera que les primeres cotitzacions assoleixin entre els 1,5 i els 1,6 euros el quilo en preu de sortida de central.

tracking