SEGRE

EMPRESA ORGANITZACIÓ

Fruits de Ponent s'erigeix en grup cooperatiu

Per facilitar la gestió centralitzada de la fins ara cooperativa de segon grau || Crea una nova àrea per impulsar l'economia circular entre els seus associats

Imatge d’arxiu de l’interior de les instal·lacions de Fruits de Ponent, a Alcarràs.

Imatge d’arxiu de l’interior de les instal·lacions de Fruits de Ponent, a Alcarràs.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de socis de Fruits de Ponent ha aprovat la seua transformació en un grup cooperatiu, el segon que es constitueix ea Catalunya. Així ho va anunciar ahir la fins ara cooperativa de segon grau en un comunicat, en què també va explicar que la decisió de canviar l’organització jurídica està motivada per la necessitat de facilitar la “gestió única” del negoci. “Aquest projecte d’intercooperació de Fruits de Ponent respon a una voluntat clara de marcar un criteri únic en la nostra manera de treballar en els propers anys, tant pel que fa a la producció com en els àmbits comercial, ambiental, social i administratiu”, va manifestar Sebastià Escarp, president de Fruits de Ponent.

I és que, amb la conversió d’aquesta cooperativa establerta a Alcarràs en grup cooperatiu, serà més fàcil “integrar l’activitat comercial” i “aconseguir unes dimensions competitives”. Així, els membres de Fruits de Ponent “cedeixen funcions en la gestió i administració a la direcció unitària del grup per adaptar-se a la realitat actual i establir uns criteris únics de decisió”.

Fruits de Ponent aspira a consolidar una “dimensió competitiva” i a establir “criteris únics de decisió”

D’altra banda, segons va remarcar la mateixa entitat, Fruits de Ponent “fa anys que aposta per la diversificació per garantir una viabilitat els 365 dies de l’any i deixar de ser una companyia estacional”.

“Això ens ha portat a comptar amb diverses àrees de negoci, com la fruita, la fruita seca i l’oli, serveis de subministrament als socis, secció de crèdits o agrobotigues, entre altres”, va manifestar el nou grup cooperatiu, que també va destacar la posada en marxa d’una nova àrea de negoci, Ponent Organics. Aquesta divisió promourà l’ús de fertilitzants d’origen orgànic i també l’economia circular entre els membres de Fruits de Ponent.

Així mateix, com a conseqüència de l’actual situació sanitària, l’antiga cooperativa de segon grau ha apostat per la digitalització amb la celebració de reunions telemàtiques, la creació d’una app de comunicació interna o la instal·lació de pantalles informatives a les seus, optimitzant els sistemes informàtics de gestió.

El grup cooperatiu Fruits de Ponent aglutina fins a 180 famílies de les quatre cooperatives de base integrants del seu negoci, que són Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit; Agrària Progressiva Benavent-Portella; Ramell; i també Agrària del Llobregós.

tracking