SEGRE

RAMADERIA SANITAT

Alemanya passa de 100 senglars amb la pesta porcina africana

En menys de 50 dies, detecten 103 exemplars malalts || Les autoritats destaquen que el focus està contingut en una regió

La meta és evitar que la PPA entri a les granges porcines germàniques.

La meta és evitar que la PPA entri a les granges porcines germàniques.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries alemanyes ja han detectat més de cent exemplars de senglar malalts de pesta porcina africana (PPA). Així ho constata l’últim balanç fet públic per l’Institut Friedrich Loeffler, que, en 48 dies, ha localitzat 103 senglars contagiats d’aquesta malaltia. Des de l’actualització anterior s’hi han sumat nou casos més, tots concentrats a l’estat federat de Brandenburg, a l’est del país.

Aquesta és una de les dades que subratllen des d’Alemanya: que el focus de la malaltia està delimitat en una regió fronterera amb Polònia i que, de moment, no s’han notificat casos en altres àrees del país.

Detecten 103 senglars amb la PPA en 48 dies i aixequen una tanca per evitar que es propagui més

En aquests moments, Alemanya construeix una tanca permanent al llarg dels rius Òder i Neisse per evitar que exemplars infectats de PPA es desplacin a altres regions i reduir el risc que la malaltia passi a explotacions porcines.

L’anomenada “zona blanca” és una franja del voltant cinc quilòmetres assegurada amb dos files sòlides de tanques, una d’externa i una altra d’interna, i enclou els districtes d’Òder-Spree i Spree-Neisse, envoltats per la PPA, però en els quals no ha penetrat l’afecció. L’objectiu és, precisament, prevenir la propagació de la malaltia cap a l’interior. En paral·lel, les autoritats germàniques estan elaborant un pla que han de presentar davant de la Unió Europea amb mesures per a l’eradicació de la PPA. Disposen de noranta dies per confeccionar-lo a partir de la detecció del primer contagi. Hi han de consignar mesures per acabar amb la malaltia a llarg termini a la zona afectada.

En un altre ordre de coses, el preu per quilo del porc d’engreix ha baixat mínimament aquesta setmana, segons marquen les cotitzacions de Mercolleida. Així, el porc selecte es pagava dijous a 1,276 euros el quilo; el normal, a 1,264 euros el quilo; i el gras, a 1,252 euros el quilo. En els tres casos, a 0,019 euros menys per quilo que la setmana anterior. La cotització de la verra, al contrari, es va mantenir en els 0,40 euros per quilo.

tracking