SEGRE

Agricultura anuncia un pla d'ajuts a petits escorxadors per arrelar la ramaderia local

La consellera Teresa Jordà i la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes

La consellera Teresa Jordà i la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda GuillaumesGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha presentat aquest dijous a Ripoll (Girona) un pla de suport a petits escorxadors catalans per facilitar la fixació del sector ramader, afavorint l’arrelament de la població rural i el desenvolupament de cadenes de distribució curtes i mercats locals.

Amb convocatòria per a aquest i els dos anys següents, es tracta d’una ajuda plurianual i en aquesta primera edició s’han presentat 18 sol·licituds per un import total de 150.357,49 euros, ha informat aquest dijous el departament en un comunicat.

La Conselleria ha establert tres línies d’actuació: la primera i la segona aborden reformes i redaccions de projectes tècnics per a instal·lacions ja existents, mentre que la tercera contempla inversions en la construcció de nous petits escorxadors.

Aquest pla arriba després que en els últims anys hagin tancat diferents escorxadors de baixa capacitat i el bestiar de les explotacions ramaderes s’hagi hagut de portar a escorxadors més llunyans, alhora que els que continuen oberts "es troben en situacions de viabilitat complicades", segons ha explicat la consellera.

Davant d’aquesta situació, Jordà ha afirmat que cal fomentar la modernització i la creació de petits escorxadors amb un disseny i tecnologia que permetin augmentar l’eficàcia i l’eficiència del sistema productiu.

La titular de Ramaderia ha explicat que des de la Generalitat estan treballant en la millora de l’organització de la cadena alimentària d’aquestes produccions, afegint-los valor i ajudant a desenvolupar cadenes de distribució curtes i de subministrament directe al consumidor final.

tracking