SEGRE

PORCÍ CONSUM

El consum de carn de porc creix un 8,3% a les llars

Ja suposa el 43% del total que s'ingereix a l'Estat || Setmana de caiguda de les cotitzacions de forma als mercats europeus

El consum de carn de porcí ha augmentat a les llars.

El consum de carn de porcí ha augmentat a les llars.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum de carn de porc fresca ha crescut un 8,31% en el període gener-juliol del 2020, respecte al mateix període de l’any anterior, segons les últimes dades disponibles elaborades per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc).

En concret, el consum a les llars espanyoles va assolir les 488.900 tones dels 1,63 milions de tones del total de carns consumides (pollastre, porcí boví i oví/cabrú). Així mateix, en aquell mateix període també es va incrementar el consum d’elaborats, fins a un 5,97 per cent, amb més de 457.000 tones de porcí.

La cotització del kg de carn de porc ha caigut aquesta setmana a Mercolleida fins als 1,204 euros

D’aquesta forma, el sector porcí de capa blanca aporta als consumidors espanyols el 43 per cent del total de carns que ingereixen al llarg de l’any i contribueix al sistema alimentari espanyol amb el 30 per cent de tota la carn fresca i el 82 per cent de tota la carn transformada.

Les dades mostren que el porcí de capa blanca està responent als consumidors, que demanen, cada vegada amb una major exigència, productes més saludables i elaborats pel que fa al benestar dels animals i el medi ambient.

En aquest sentit, la indústria càrnia de porcí recorda que treballa cada dia per portar al mercat derivats carnis més saludables i amb diferents característiques i composició (reduïts en greix, reduïts en sal, etc.).

D’altra banda, les cotitzacions de la carn de porc a nivell europeu han patit descensos, mentre que a Alemanya es manté. La Pesta Porcina Africana (PPA) a Alemanya, les noves restriccions degudes a la pandèmia sanitària de la Covid-19 i les prohibicions xineses a la importació de diverses plantes daneses estan pressionant el mercat interior de la Unió Europea.

Així, mentre la cotització a Alemanya s’ha mantingut en els 1,270 euros/quilo, els descensos han estat la nota dominant a la resta de mercats europeus, amb Bèlgica al capdavant amb un descens del 3,7 per cent (0,790 euros/quilo), mentre que a Mercolleida la caiguda va ser del 2,8 per cent, fins als 1,204 euros/quilo.

tracking