SEGRE

BOSCOS PRODUCTES

Restriccions a restaurants enfonsen el preu de la trufa per sota de la meitat

Un tècnic del CTFC busca tòfones amb un gos a Lladurs.

Un tècnic del CTFC busca tòfones amb un gos a Lladurs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions d’horaris i aforaments als restaurants ha afectat el preu de la trufa, que en aquesta campanya se situa en una mitjana d’uns cent euros el quilo. Això suposa la meitat o menys que l’any passat, a causa del descens de la demanda per part dels establiments de restauració, principals compradors d’aquest producte durant la temporada. Aquesta situació ratifica les pors del sector, que fa un mes ja pronosticaven un any “difícil” per a ells per aquesta raó (com va avançar SEGRE el passat 19 de novembre). Per als consumidors, en canvi, suposa l’oportunitat de disfrutar de les trufes a preus reduïts.

“Si hi ha un any per gaudir de la trufa és aquest, perquè està molt barata”, va afirmar el responsable del restaurant Mare de la Font de Solsona, Roger Vilaginés. La producció de tòfones al conjunt de Catalunya aquesta tardor s’estima en unes dos tones, segons càlculs del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), que van indicar que és un volum relativament baix a causa que la pluviometria no ha estat la més adequada per al desenvolupament de les trufes.

La meitat de les disponibles seran conreades i les comarques de Lleida concentren una bona part de les explotacions d’aquest producte, cada vegada més nombroses.

tracking