SEGRE

RAMADERIA ANÀLISI

La indústria marca, per l'alta demanda de la Xina, nous rècords de sacrifici de porcí

Però una oferta que supera la capacitat de la indústria es tradueix en preus a la baixa al mercat || La interprofessional Interporc destaca que Espanya i França tenen les cotitzacions més altes

Imatge d’arxiu d’una indústria càrnia catalana.

Imatge d’arxiu d’una indústria càrnia catalana.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La indústria porcina treballa al màxim de capacitat a Espanya, amb Lleida i el conjunt de Catalunya com a pilars de la producció del porc de capa blanca. Però malgrat això no pot absorbir tota l’oferta. Així ho afirma la interprofessional del sector, Interporc, al seu últim informe, en el qual analitza l’activitat del novembre.

D’altra banda, destaca que la cotització del porc ha caigut un dotze per cent, una tendència que s’accentua amb el nou retrocés a Mercolleida aquesta setmana (vegeu més informació a la pàgina 30). Amb tot, apunta que els preus a Espanya continuen estant, juntament amb França, per sobre de la resta de països europeus.

Interporc explica que durant els mesos d’octubre i novembre la matança a Espanya ha marcat nous rècords històrics, basada sobretot en la sostinguda demanda per exportar a la Xina. Però, amb aquestes xifres mai vistes, l’oferta ha estat superior a la capacitat de la indústria i, sobretot, a la capacitat de congelació durant tot aquest mes. La interprofessional explica que en aquest context els pesos dels animals llestos per a sacrifici han continuat pujant durant tot el mes de novembre, empesos a més pels bons ritmes de creixement a les granges que ha estat possibilitant un temps benigne en plena tardor.

Però la situació per al sector català i espanyol dista molt dels problemes que viuen altres països. El porc baixa a Dinamarca, Bèlgica o els Països Baixos pressionat per la impossibilitat d’exportar en viu a Alemanya i l’augment de l’oferta de carn barata germànica. Els casos de pesta porcina africana en aquest país, tots en senglars, posa contra les cordes el sector tenint en compte el veto de països tercers com la Xina, la demanda de la qual continua marcant la situació mundial del mercat.

D’altra banda, posa en contacte els proveïdors carnis espanyols amb potencials importadors fora del mercat estatal, facilitant aquesta xarxa comercial de forma àgil i garantint, a més, la flexibilitat i la transparència dels processos de compravenda entre exportadors i clients, convertint-se en un canal complementari a les línies de comerç exterior que ja tenen les empreses.

La FECIC aposta per plataformes comercials per a l’exportació Els nous canals de comercialització que permeten els entorns digitals han fet que la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) firmi un conveni de col·laboració amb The Meat Solution. Es tracta d’una nova plataforma d’estructura comercial, que té per objectiu donar suport a les empreses de carn fresca i congelada, per facilitar-los l’exportació a tota la Unió Europea, reforçant així la seua quota de mercat als països de la Unió Europea.

tracking