SEGRE

SINDICATS MOBILITZACIONS

UP traurà els tractors al carrer el dia 21 en defensa del sector agrari

El sindicat reclama mesures a l'Estat i als partits de cara al 14-F || Assegura que, malgrat tractar-se d'una activitat essencial, no se'ls compensa per la Covid

Unió de Pagesos

Unió de PagesosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha convocat tractorades i marxes lentes a tot Catalunya dilluns que ve, 21 de desembre, per defensar que “el sector és important sempre i no només quan tothom està tancat”. Així ho va afirmar ahir el coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, en una roda de premsa telemàtica, que va voler recordar que els agricultors i ramaders continuen “sent aquí” al ser qualificats com un “sector essencial” durant els mesos de confinament domiciliari per la pandèmia de la Covid- 19.

En aquest sentit, UP reclama mesures a l’Estat, en relació amb els fons europeus que han d’arribar per compensar els efectes de la crisi sanitària, però també al conjunt de forces polítiques que es presentaran a les eleccions al Parlament del 14-F.

Caball va assenyalar que des d’UP veuen que a causa de la pandèmia hi ha moltes qüestions que afecten el sector i que no s’estan resolent. Per aquesta raó, han decidit tirar endavant mobilitzacions a tot el territori, coincidint amb una flexibilització de les restriccions. El format que han escollit és el de les tractorades, ja que d’aquesta manera, els agricultors que hi participin estaran aïllats a l’interior del seu vehicle agrícola.

A falta de concretar definitivament l’itinerari final, a Lleida, la mobilització començarà a les 10.45 a la partida de la Copa d’Or en una marxa lenta, pujarà el pont de la Universitat cap a l’avinguda Catalunya i finalitzarà a la plaça Ricard Vinyes.

Així mateix, segons UP encara falta tancar algunes protestes però actualment també es preveuen fer a l’Alt i el Baix Empordà, a la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l’Estany a la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Tarragonès.

En aquest sentit, Caball va insistir que el pressupost de ministeri d’Agricultura és un dels més baixos de l’Executiu i va lamentar que no es tingui en consideració el sector agrícola en les mesures compensatòries de la crisi sanitària, igual que està passant amb un altre tipus d’activitats.

En aquest sentit, va posar com a exemple la restauració, que per poder funcionar necessita matèria primera, que precisament va a càrrec d’agricultors i ramaders.

tracking