SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

Vall Companys ha comprat les instal·lacions de Copalme a Almenar

Fabricarà pinsos tradicionals però estudia produir aliments ecològics per a animals || L'operació s'ha tancat amb el banc que va executar la hipoteca

Responsables de la Companyia Elèctrica d’Almenar, de Vall Companys i l’alcaldessa, Teresa Malla.

Responsables de la Companyia Elèctrica d’Almenar, de Vall Companys i l’alcaldessa, Teresa Malla.A.A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vall Companys ha adquirit les instal·lacions de Copalme d’Almenar per poder reforçar la seua unitat de producció d’aliments per a animals, tenint en compte l’important volum de granges integrades que la companyia té en la que serà la seua àrea d’influència, tant a Lleida com a Osca. El grup agroalimentari no només ha adquirit les instal·lacions, sinó també uns terrenys adjacents, perquè aquest projecte pugui continuar creixent de cara els pròxims anys, segons va explicar ahir a SEGRE.

Actualment s’estan realitzant treballs de condicionament i posada al punt de les instal·lacions, per poder-les posar en marxa tan aviat com sigui possible. De moment, la planta es dedicarà a la producció de pinso i s’estudia la possibilitat, si els volums i el condicionament ho permet, d’elaborar aliment per a animals ecològic. A dia d’avui, el grup té un pla de producció que preveu un creixement en aquesta categoria del sector porcí amb grangers dedicats a la criança de porc ecològic i instal·lacions i sales d’especejament certificades.

Va suspendre pagaments el 2008 amb uns deutes de 33 milions i va atrapar un miler d’estalviadors

L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va afirmar que aquesta és una operació empresarial molt important per a la població per diferents raons. D’una banda, les pròpies empresarials i econòmiques, però també com a servei a una zona de gran densitat agroramadera. Per una altra, considera que pot suposar creació d’ocupació a llarg termini, tenint en compte que de moment garanteix el manteniment dels tres treballadors. Així mateix confia que serveixi d’impuls per al polígon industrial en el qual treballa Almenar i també per a la companyia elèctrica local, que preveu subministrar d’energia la fàbrica.

Copalme va suspendre pagaments a començaments de l’any 2008 i va declarar un passiu de 33 milions d’euros. Un miler d’estalviadors van veure com els seus diners, al voltant de 7 milions d’euros, quedaven congelats als seus comptes de la secció de crèdit. Van ser necessaris pràcticament dos anys per arribar a un conveni de creditors, que va suposar que cobressin aleshores el 50 per cent dels diners, mentre que el pagament de l’altra meitat es preveia al cap de deu anys. Tanmateix, no van arribar a cobrar cap pagament addicional, es van lamentar ahir alguns petits estalviadors que tenien els seus fons a la secció de crèdit.

L’operació tancada ara ha estat entre Vall Companys i el banc que ha executat una hipoteca impagada.

tracking