SEGRE

SANITAT ANIMAL

França amplia al sud-oest del país el sacrifici d'animals per la grip aviària

Imatge d’una granja francesa.

Imatge d’una granja francesa.EPA/CAROLINE BLUMBERG/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França ha decidit ampliar a cinc departaments en total del sud-oest del país, al costat de la frontera espanyola, el recurs al sacrifici preventiu d’aus de granja davant la ràpida extensió de la grip aviària.

En un decret publicat aquest dimarts al Diari Oficial, el ministeri d’Agricultura justifica aquest dispositiu per “la propagació ràpida del virus responsable de la grip aviària altament patògena” i per “la necessitat de prevenir el risc d’extensió de l’epizoòtia”. Això significa que els prefectes (delegats del Govern) poden ordenar el sacrifici preventiu d’animals abans que es declari un cas de la malaltia, als departaments de Gers, Landes, Pirineu Atlàntic, Alt Pirineu i en onze municipis d’Òlt i Garona.

Des del passat dia 3 de gener, ja era possible fer-ho en bona part de les Landes i en una quinzena de termes municipals del Pirineu Atlàntics.

Fins aquest divendres passat s’havien sacrificat 600.000 ànecs en aquesta zona i el ministre d’Agricultura francès, Julien Denormandie, va anunciar aleshores que es duplicarien les capacitats amb l’objectiu de “crear buit sanitaris i atallar la propagació”. Les autoritats tenien identificats aquest dilluns 170 focus de grip aviària, enfront dels 124 de dijous de la setmana passada.

tracking