SEGRE

AGRICULTURA IRPF

Planas anuncia la rebaixa del 20% de mòduls per a pagesos i ramaders

Un impacte econòmic sobre la base imposable de 600 milions d'euros || Demana a les autonomies un informe per a una reducció addicional per danys pel temps

Imatge de les instal·lacions del macroescorxador de Litera Meat a Binèfar.

Imatge de les instal·lacions del macroescorxador de Litera Meat a Binèfar.LITERA MEAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, va presidir ahir, per videoconferència, el Comitè Assessor Agrari, reunió en la qual va destacar que tots els agricultors i ramaders espanyols podran beneficiar-se d’una reducció del 20% en el sistema de mòduls de l’IRPF a l’exercici 2020, que tindrà un impacte positiu de 600 milions d’euros.

Així es recull al Reial Decret llei 35/2020, de 22 de desembre, de mesures urgents de suport al sector turístic, l’hostaleria i el comerç, especialment afectat per l’actual situació d’emergència sanitària, que a l’article nou fixa una reducció del rendiment net de l’activitat que beneficia els productors del sector primari.

La firma de Binèfar produeix 250.000 tones de carn i dona feina a més de 1.400 treballadors

Durant la reunió, en la qual van participar representants de les organitzacions professionals agràries Asaja, COAG i UPA, el ministre va recordar que l’ordre anual per la qual el ministeri d’Hisenda estableix els mòduls ha fixat, durant els últims anys, una reducció general del rendiment net de mòduls del 5 per cent –previ informe del ministeri d’Agricultura–, la qual cosa implica una reducció de 15 punts extra sobre la situació actual.

Per al ministre, es tracta d’una “excel·lent” notícia per al sector, que va en la línia de les peticions formulades per les organitzacions professionals agràries l’any passat, ja que durant aquesta legislatura es mantindrà el sistema de mòduls i d’estimació objectiva, així com la bonificació al gasoil agrícola i pesquer.

Així mateix, Planas va informar que el ministeri ja va enviar al desembre a les comunitats autònomes la sol·licitud d’informe per proposar una reducció addicional del sistema de mòduls per a aquelles explotacions agrícoles i ramaderes afectades el 2020 per circumstàncies meteorològiques de caràcter excepcional.

A més a més, va destacar que el reial decret llei atén la possibilitat que els contribuents agraris que hagin renunciat acollir-se el 2020 al sistema d’estimació objectiva poden tornar a acollir-s’hi el 2021 o el 2022 i, per tant, no han d’estar fora d’aquest sistema durant tres anys.

Litera Meat consolida els 500 milions de facturació el 2020

El macroescorxador de Litera Meat, pertanyent al Grup Pini, i situat a Binèfar, va tancar l’exercici del 2020 superant la barrera dels 500 milions d’euros de facturació –complint els objectius avançats per SEGRE–, amb una plantilla superior als 1.400 treballadors i depassant la venda de més de 250.000 tones de carn, segons va informar ahir l’empresa en un comunicat.

Així mateix, Litera Meat va anunciar que ha rebut l’homologació per exportar productes carnis procedents del porc a Corea del Sud, un país potencialment actiu que encapçala el rànquing de països importadors de carn d’aquest animal a la Unió Europea, només al darrere de la Xina i el Japó. D’aquesta manera, Corea del Sud s’afegeix a la llista de més de cinquanta països on Litera Meat exporta els seus productes, segons va informar l’empresa.

Aquesta concessió és per a l’empresa un dels objectius més importants per tancar l’any 2020, ja que els permetrà, a més, ampliar horitzons comercials i reforçar la seua marca en un continent clau per a l’exportació de porcí.

El grup Pini va manifestar que amb aquesta nova aprovació “es reafirma la qualitat i seguretat en els diversos processos productius de Litera Meat així com l’interès per la companyia a Àsia, on la família Pini, amb una llarga i destacada trajectòria en la indústria porcina, manté importants acords comercials i una visió de futur de molt potencial”.

“Encara que ha estat un any de desafiaments, estem molt satisfets del creixement i del treball de tot el nostre equip. Ara, afrontem l’any 2021 amb nous objectius i amb la il·lusió que la nostra marca sigui reconeguda a tot el món”, va explicar Manfred Bos, director general de Litera Meat.

tracking