SEGRE

La DOP Les Garrigues perdrà entre un 15% i un 20% de la collita pel temporal de neu

Moltes oliveres s'han vist malmeses

Una olivera trencada per la neu a Bovera.

UP i JARC demanen ajuda per als agricultors afectats pel temporalJordi Perera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues s'ha vist greument afectada pel temporal de neu del cap de setmana passat i les baixes temperatures que s'han registrat posteriorment.

Estima que perdrà entre un 15 i un 20% de la collita d'enguany, que encara quedava per recol·lectar, i preveu també una afectació important en les collites dels tres pròxims anys. Moltes oliveres s'han vist malmeses a causa de la neu acumulada i han patit el trencament de branques, fet que en alguns casos implicarà que s'hauran de tallar des del soc.

A més, els danys s'han vist agreujats pel descens de temperatures.

En aquest sentit, des de la DOP lleidatana fan una crida a la ciutadania a consumir oli verge extra de les denominacions d'origen catalanes.

Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) les nevades han afectat unes 35.000 hectàrees de conreus d'olivera a tot Catalunya i les denominacions d'origen protegides Les Garrigues, Siurana i Terra Alta són les més afectades.

Per aquest motiu, des de la DOP Les Garrigues llencen un missatge de solidaritat cap als productors d'oli de les DOP catalanes afectades, per ajudar a recuperar aquests territoris, i criden "a consumir, ara amb més motiu que mai, oli verge extra amb denominació d'origen".

tracking