SEGRE

AGRICULTURA RECLAMACIONS

Pagesos afectats pel temporal exigeixen definir ajuts abans del 14-F

En cas de no ser així, s'haurà d'esperar el nou executiu, cosa que repercutirà en la producció d'oli || Gairebé cent propietaris d'oliveres es reuneixen a Bovera

La reunió de pagesos afectats es va portar a terme a la plaça de Bovera ahir al matí.

La reunió de pagesos afectats es va portar a terme a la plaça de Bovera ahir al matí.O.A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cent pagesos propietaris de finques d’oliveres afectades per la borrasca Filomena de primers de gener van reclamar ahir a Bovera que la Generalitat defineixi la línia d’ajuts per sufragar els danys a les finques abans del 14-F. En cas de no ser així, hauran d’esperar que es constitueixi el nou executiu, cosa que podria ser nefasta per abordar la reparació de danys. Segons l’alcalde d’aquesta població, Óscar Acero, encara queda per aclarir si es valoraran per les hectàrees perdudes o pels perjudicis a la producció d’oli.

Agricultura ja ha constatat que més de 34.600 hectàrees d’oliveres de Lleida s’han vist afectades pel pas de la borrasca. Es tracta del 75 per cent del total de les 46.383 hectàrees perjudicades a Catalunya. A més, dins de la superfície afectada a Ponent, en unes 24.000 hectàrees els danys són del 60 per cent per la ruptura de branques a causa de l’acumulació de neu.

Les comarques més afectades per la nevada van ser les Garrigues, Segrià i Urgell, a més de la Terra Alta, Ribera d’Ebre i Priorat.

A la reunió d’ahir van assistir afectats de Bovera, que a l’últim ple va aprovar considerar el municipi zona catastròfica per l’efecte de les nevades del temporal, i també de Llardecans, Castelldans i Flix, els presidents dels consells del Segrià, David Masot, i de les Garrigues, Jaume Setó, així com responsables dels sindicats agraris Asaja i Jarc. Tots van coincidir que els ajuts s’han de dirigir als agricultors professionals que tenen en el cultiu de l’olivera el seu mitjà de vida.

Val a recordar que el passat 17 de gener al voltant de setanta agricultors van tornar a reunir-se a Bovera i van acordar reclamar conjuntament a les administracions ajuts directes per pal·liar els danys de la nevada a les oliveres.

tracking