SEGRE

AGRICULTURA ORGANITZACIÓ

Sector fructícola i els consistoris s'alien i preparen la campanya

Busquen “no repetir errors” davant de la pandèmia || Rebutgen l'estigmatització

Imatge d’arxiu de recollida de fruita de pinyol.

Imatge d’arxiu de recollida de fruita de pinyol.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector fructícola, representat entre d’altres per les organitzacions agràries i patronals, i els ajuntaments de poblacions productores, comencen a preparar la campanya de la fruita amb diversos objectius, des de no repetir errors de l’any passat quan es va desenvolupar en plena pandèmia fins a aconseguir un front comú del territori. Així ho va explicar ahir el portaveu de Salvem la pagesia, defensem el món rural, Manel Ezquerra, davant de la reunió convocada aquesta tarda a Alcarràs.

Es conjuren per aplicar tot el que van aprendre l’estiu passat, quan van haver de fer compatible la recollida i comercialització de la fruita amb la lluita contra el coronavirus. A més, consideren necessari mantenir un front comú en defensa del territori.

Ezquerra va insistir que “sempre acaba danyat i és necessari buscar fórmules perquè no es pugui criminalitzar ni estigmatitzar per la gestió dels temporers”. 

Va recordar que “fa molt temps que a Lleida es fan les coses bé” i va afegir, a més, que si es perjudica la imatge de la fruita, al final, acaba malparada la imatge de tot Lleida i la seua economia.

tracking