SEGRE

AGRICULTURA NEGOCIACIONS

La UE vol excloure de la PAC qui exploti temporers

El comissari d'Agricultura proposa incloure-ho a partir del 2023

El comissari europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski.

El comissari europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En plena negociació de la Política Agrícola Comuna (PAC) que regirà el camp de 2023 a 2027, el comissari europeu d'Agricultura, Janusz Wojciechowski, va explicar que és partidari d'excloure de les ajudes a les explotacions que no respectin els drets laborals dels temporers. La proposta és un dels punts més delicats en les negociacions de la PAC, que Portugal, presidència del Consell de la UE, vol tancar d'aquí a la fi de juny.

"Les negociacions estan avançant bé", va dir el comissari, qui confia en un pacte sobre la reforma en els pròxims mesos entre el Consell (països de la UE) i el Parlament Europeu. Hi ha, segons Wojciechowski, "algunes qüestions controvertides", inclosa la idea de la condicionalitat social, és a dir, que la recepció d'ajudes de la PAC quedi subjecta respecte als drets laborals.

"Jo com a representant de la Comissió Europea he declarat el nostre suport a la idea", va assenyalar.

Hi ha hagut "moltes informacions d'abusos en tota la UE, en molts Estats membres", per la qual cosa és "molt important poder excloure a aquests beneficiaris dels fons de la PAC que no respecten els drets socials", afegeix. "Estic a favor d'aquesta solució. Ara la qüestió és com fer o aconseguir-ho i en quin lloc hauria de ser inclòs", va precisar.

tracking