SEGRE

AGRICULTURA PROTESTES

IMATGES | Cent pagesos tallen de nou la C-12 per exigir ajudes pel Filomena

Demanen subvencions directes pels danys i UP també es mobilitzarà si no arriben

Un centenar de persones es van mobilitzar ahir de nou contra Agricultura per exigir ajuts.

Un centenar de persones es van mobilitzar ahir de nou contra Agricultura per exigir ajuts.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé un centenar d’agricultors van participar ahir en el segon tall de la carretera C-12 a l’altura de Flix per reivindicar subvencions directes amb les quals pal·liar els greus perjudicis de la neu als camps d’oliverars i criticar la inacció del Govern. La mobilització, que va transcórrer sense incidents, va comptar amb el suport de Jarc i Asaja, a més dels consells de les Garrigues i el Segrià i de diversos ajuntaments de les dos comarques.

En la manifestació van acordar continuar amb les mobilitzacions, per la qual cosa està previst que diumenge vinent, dia 7, tornin a tallar la carretera al mateix punt de 16.30 a 18.00 hores. El d’ahir va ser el segon tall que s’ha fet després de la mobilització de l’11 de febrer, en la qual gairebé seixanta cotxes van protagonitzar una marxa lenta pels carrers de Lleida fins a la delegació d’Agricultura per exigir ajuts directes i també per compensar la falta de producció als camps d’oliveres durant els propers quatre anys.

Com que no van ser rebuts pel delegat a Lleida, Ferran de Noguera, que estava de visita als Pallars, van decidir convocar talls viaris cada diumenge..

El sindicat agrari UP també es mobilitzarà si en el termini d’una setmana Agricultura no ha donat resposta a les reclamacions dels pagesos de Lleida afectats pels danys de les nevades de la borrasca Filomena del 9 de gener passat. La conselleria ha desconvocat la taula sectorial de l’oli programada per demà dimarts en què estava previst plantejar les primeres solucions per al sector.

Segons el portaveu d’UP, Jordi Pascual, “esperarem que es convoqui el dia 9. Si no és així, donarem per acabat aquest marge de confiança que hem concedit al Govern, que ens va reclamar paciència i va donar garanties actuacions al territori”.

Va afegir que espera que es posi a sobre de la taula una primera línia de subvencions per a les més de 34.600 hectàrees d’oliveres perjudicades, sobretot a les Garrigues i el Segrià.

Un centenar de persones es van mobilitzar ahir de nou contra Agricultura per exigir ajuts.

Un centenar de persones es van mobilitzar ahir de nou contra Agricultura per exigir ajuts.ITMAR FABREGAT

tracking