SEGRE

AGRICULTURA INSFRAESTRUCTURA

Identificació biomètrica a les eleccions agràries

Serà una de les alternatives per participar en els comicis del 25 i 26 de març || A Lleida hi ha convocats gairebé 9.600 electors

Imatge que no es repetirà a les eleccions agràries d’aquest 2021.

Imatge que no es repetirà a les eleccions agràries d’aquest 2021.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura va presentar ahir la infraestructura de les eleccions agràries dels propers dies 25 i 26, les primeres que organitza la Generalitat a Catalunya en les quals el vot serà cent per cent electrònic, segons va manifestar la titular del departament, Teresa Jordà. Com ja s'havia anunciat, els agricultors, ramaders i treballadors del sector forestal per compte propi amb dret a vot hauran d’exercir el seu dret al vot per mitjans exclusivament electrònics.

Així, podran utilitzar un certificat d’identificació com l’IdCAT Certificat, si en disposen, o recórrer a un sistema d’identificació biomètrica a través del mòbil. Com va explicar Jordà, n’hi haurà prou que el pagès es faci una selfie i fotografiï el seu DNI, a més d’una altra foto amb el seu rostre al costat del DNI.

Aquesta imatge es transferirà a Agricultura, que validarà les dades i enviarà un codi d’un sol ús per exercir el vot.

Als centres d'assistència al vot només podran anar a votar els pagesos persones físiques

En paral·lel, i amb l’objectiu de tancar la fractura digital, la conselleria també habilitarà 209 punts físics d’acompanyament al vot electrònic per tot Catalunya, dels quals n’hi haurà 58 a la vegueria de Lleida, 21 a la de l’Alt Pirineu i Aran, i 6 a la comarca del Solsonès. Segons Joan Rabasseda, director de Serveis de la conselleria d’Agricultura, si totes les persones físiques decidissin exercir el vot electrònic acudint físicament a aquests centres d’acompanyament, el màxim de votants per centre seria de 85.

I és que només els pagesos persones físiques poden gaudir d’aquesta modalitat de vot electrònic. Els que siguin persones jurídiques, que tenen l’obligació de relacionar-se amb les administracions per mitjà de canals electrònics, només podran votar a distància i fins a les dotze de la nit del dia 25.

D’aquesta forma, la jornada del 26 serà només per a votacions presencials i, segons Rabasseda, ha estat habilitada per si el dia 25 hi hagués algun problema de connectivitat. En total, a la província de Lleida, són cridats a votar 9.599 pagesos, el 46,58% del cens de tot Catalunya.

tracking