SEGRE

FIRES AGRICULTURA

Sant Josep escalfa motors amb una jornada dedicada al panís

Primera activitat de la fira, que aquest any se celebrarà al juny

La presentació del certamen, ahir a l’ajuntament.

La presentació del certamen, ahir a l’ajuntament.J.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La XX Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís és la primera activitat que es durà a terme aquest any de la 148 Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen que per primera vegada en la seua història no se celebrarà al març sinó del 4 al 6 de juny. La jornada està prevista per al 10 de març i es durà a terme de forma telemàtica.

L’alcalde, Marc Solsona, va destacar la importància d’aquesta activitat per a Lleida, amb una superfície conreada de 34.000 hectàrees, xifra que suposa el 85% del total de Catalunya. El responsable de l’Oficina Comarcal del Pla i l’Urgell dels serveis territorials d’Agricultura, Andreu Bosch, va apuntar que el fet que el format sigui en línia permetrà augmentar el nombre de participants de tot Catalunya, que podran arribar fins als 500.

La jornada és gratuïta encara que cal preinscripció a través de RuralCat. Josep Anton Betbesé, de l’IRTA, va explicar que en la sessió es revisaran els diferents assajos de varietats i també es parlarà sobre la plaga de l’aranya roja o el panís en un sistema de producció ecològica.

tracking