SEGRE

AGRICULTURA ASSOCIACIONS

La ramaderia, la més malmesa per les retallades de la PAC

Segons Asaja, davant de la disminució del pressupost aquest any || Barato critica el procés de les eleccions agràries catalanes

Un moment de la roda de premsa celebrada ahir.

Un moment de la roda de premsa celebrada ahir.ASAJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), Pedro Barato, va alertar ahir a Barcelona que tots els sectors es veuran afectats per les retallades en els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) per a aquest any, però els que més ofesos es veuran ofesos seran la ramaderia en general i el boví de llet i de carn i l’oví, en particular.

Així ho va manifestar Barato, juntament amb els presidents territorials de Catalunya per parlar de l’impacte de la PAC i del procés d’eleccions agràries a Catalunya a finals d’aquest mes. Segons va especificar el president estatal d’Asaja, es preveu una retallada del 2% de la PAC, tot i que cal tenir en compte la convergència, que implica que els que tinguin el dret de pagament bàsic molt alt viuran una “forta” retallada, ja que la Unió Europea obliga a unificar els valors de pagament bàsic. Així mateix, va assenyalar que amb l’entrada de fons per a la fruita obligaran a retallar en altres sectors. “Com més beneficiaris, menys diners”, va alertar.

D’altra banda, va criticar el procés de les eleccions agràries catalanes i va mostrar el seu desacord, perquè no es pot votar per correu, malgrat que en tots els processos electorals sí que es pot. A més, va afegir que aquells que vulguin votar des de casa per internet “tindran problemes”, ja que en alguns pobles hi pot haver dificultats de cobertura.

tracking