SEGRE

El ministre d'Agricultura defensa que la PAC es destini als agricultors, no a territoris

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha defensat aquest dimecres que els ajuts de la Política Agraria Común (PAC) es destinin als agricultors i no als territoris.

En una entrevista a la Cope, Planas ha assegurat que "els destinataris han de ser els agricultors", la "classe mitjana" dels productors que actualment treballen al camp. Hi ha qui defensa que la política agrària sigui territorial, però això no és un fons de compensació territorial ni el Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). No el distribuïm per quilòmetres quadrats", ha emfatitzat.

Planas s’ha expressat així després de la reunió del Consell Consultiu de Política Agrària que va mantenir ahir, dimarts, amb les comunitats autònomes, enmig de les negociacions europees per a la reforma de la PAC i la polèmica suscitada a Espanya per les noves regles de convergència per al repartiment dels ajuts entre 2021 i 2022.

"Jo he d’ajudar a fer el repartiment el més equitatiu possible", ha recalcat el ministre, que participarà en el Consell de Ministres d’Agricultura de la Unió Europea (UE) del 22 i 23 de març.

Davant de les noves manifestacions organitzades pels agricultors, Planas ha apuntat que "no existeix una vareta màgica ni solució universal" al problema dels preus baixos en origen, però ha insistit en la necessitat d’enfortir al sector i ha enumerat les iniciatives del Govern espanyol relacionades amb la modificació de la llei de la cadena alimentària.

tracking