SEGRE

BALANÇ ANUAL

Agroalimentàries de Lleida i cooperatives, clients de l'ICF

Copen una bona part dels 55 milions en crèdits i avals concedits el 2020 a la província || Significa un augment del 38%

Víctor Guardiola és el conseller delegat de l’ICF.

Víctor Guardiola és el conseller delegat de l’ICF.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des de grans empreses agroalimentàries fins a cooperatives, aquests han estat dos dels grans clients de Lleida de l’Institut Català de Finances (ICF) al llarg del 2020. Així va quedar de manifest ahir en la presentació del balanç d’activitat de l’entitat financera pública, propietat de la Generalitat de Catalunya.

El conseller delegat de l’ICF, Víctor Guardiola, va explicar que han atès diferents tipus de necessitats financeres per portar a terme projectes com inversions en cambres de fruita o apostes cooperatives conjuntes per poder exportar els seus productes.

El Grup ICF ha finançat a Catalunya 3.800 empreses per 1.329 milions d’euros el 2020

En concret, l’any passat l’ICF va concedir crèdits i avals per valor de 54,7 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 38,48% respecte a l’exercici del 2019.

Del total, 4,8 milions (+60%) corresponen a 24 operacions subscrites amb firmes del Pirineu i Aran, i els 49,9 restants (+37%) a 246 expedients de les comarques del pla de Lleida. Destaca en especial el Segrià, amb 115 empreses ateses amb un volum econòmic de 29,4 milions.

En el conjunt de Catalunya el Grup ICF ha finançat 3.781 autònoms, empreses i entitats per un import total d’1.328,9 milions d’euros durant el 2020. En l’àmbit del capital risc, l’entitat ha compromès 33,5 milions d’euros en fons de capital risc, principalment en els àmbits de ciències de la salut i dels sectors digital, tecnologia i innovació.

D’aquest volum total, 1.046,1 milions d’euros s’han formalitzat a través de l’ICF i 282,9 milions d’euros a través d’Avalis. Guardiola considera que es pot qualificar l’exercici com a “brillant” en un any marcat per la crisi de la pandèmia en què s’han diversificat i complementat les fonts de finançament i impulsat noves línies de préstecs per donar suport al teixit empresarial.

Comerç, turisme i transport reben el 32% del capital

El finançament atorgat pel Grup ICF el 2020 ha contribuït al manteniment i/o creació de prop de 123.500 llocs de treball a Catalunya, mentre que el 97% dels préstecs s’han destinat a autònoms i pimes.

El 68,4% del finançament atorgat s’ha destinat a fer front als efectes econòmics de la Covid-19 amb 909,2 milions a 3.013 empreses, la qual cosa ha portat a “doblar tant el nombre d’empreses finançades com el volum total de finançament atorgat” respecte a l’any anterior.

Comerç, turisme i transport han copat el 32% del finançament. 

tracking