SEGRE

FEMINISME LITERATURA

Pagesia en igualtat de condicions

Presenten a Guissona el llibre 'Terra de dones pageses de Catalunya', de Laura Sala || Maria Casoliva, de Sanaüja, assegura que “encara queda molt camí per recórrer”

Un moment de la presentació del llibre ‘Terra de dones pageses de Catalunya’, ahir a Guissona.

Un moment de la presentació del llibre ‘Terra de dones pageses de Catalunya’, ahir a Guissona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agricultora de Sanaüja Maria Casoliva assegura que les dones, i concretament les que treballen la terra, tenen encara molt camí per recórrer per assolir la igualtat de gènere. Casoliva va participar ahir a Guissona en la presentació del llibre Terra de dones pageses de Catalunya, ja que és una de les dones entrevistades per l’autora, Laura Sala.

En el volum, que analitza i aprofundeix el treball al camp de vuit dones emprenedores de diferents generacions, també apareixen Judit Sogas, que conrea vi ecològic a Rubió de Baix, a la Noguera; i Marta Borràs, al capdavant d’una granja de porcs ecològics que ella mateixa comercialitza al Solsonès.

Per a Casoliva el masclisme és molt present en qüestions essencials com la desigualtat salarial, els treballs precaris, els contractes temporals o la consecució de càrrecs “i al sector agrari la situació és fins i tot més greu”. Apunta que “és habitual veure dones que són metges, al sector turístic o en la cura de la gent gran, però al sector agrari no és així. Des de petita t’ensenyen que el relleu als camps és per al nen, el comentari no es fa mai quan naix una nena”.

D’altra banda, també que “hi ha moltes dones treballant al camp però no cobren el mateix”. Manifesta que tot plegat porta que les dones entrin a l’agricultura en comptagotes, “és un món molt tancat”.

Per contra, el naixement d’entitats com, per exemple, l’associació de dones rurals permet avançar. “Tenim moltes sinergies, ens ajudem i busquem juntes solucions als nostres problemes.”

tracking