SEGRE

Normalitat en l'inici de les primeres eleccions agràries fetes amb vot electrònic

Els 209 punts presencials han obert aquest matí a les 9 h i s’hi podrà votar fins a les 18 hores

La consellera Teresa Jordà prem el botó per obrir l'urna electrònica de les eleccions agràries.

La consellera Teresa Jordà prem el botó per obrir l'urna electrònica de les eleccions agràries.Departament d'Agricultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha premut a les 9 hores d'aquest dijous el botó d’obertura de l’urna electrònica que ha donat inici al procés electoral de les Eleccions Agràries 2021, les primeres amb el vot 100% electrònic. Al mateix temps, els 209 punts d’assistència al vot electrònic han obert amb normalitat arreu de Catalunya.

A la regió de Lleida han obert 58 punts i a la de l’Alt Pirineu i Aran, 21 punts. A Lleida estan cridades a votar prop de 9.600 persones.

La votació continuarà avui fins al punt de la mitjanit per mitjans electrònics de manera remota. Els 209 punts d’assistència al vot electrònic a tot Catalunya estaran oberts fins a les 18 hores.

Es presenten quatre candidatures: Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASAJA) i Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA). Les eleccions agràries serveixen per mesurar la representativitat de les organitzacions agràries en determinats òrgans, com les taules de concertació o sectorials amb l’Administració

El primer dia d’aquesta votació acabarà a les 24 hores amb el tancament del vot electrònic remot i es reprendrà demà, 26 de març, de 9 a 18 hores. Aquest segon dia, només podran votar les persones físiques que no hagin exercit el seu dret a vot i ho hauran de fer en algun dels 69 punts d’assistència al vot electrònic oberts aquesta segona jornada. Les persones jurídiques només poden votar durant la jornada d’avui.

tracking