SEGRE

AVICULTURA CENSOS

La producció de pollastres a Lleida creix un 15 per cent

Passa d'un milió l'any passat a vora 11,5 aquest || El 2020 va haver d'adaptar la cabanya a la caiguda de la demanda per la Covid

Les granges de Lleida són les líders en producció a Catalunya.

Les granges de Lleida són les líders en producció a Catalunya.FEDERACIÓ AVÍCOLA CATALANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els productors de pollastres han tornat a incrementar la seua capacitat després que durant els mesos més durs de la pandèmia es veiessin obligats a rebaixar l’oferta. La caiguda de la demanda, en bona mesura la lligada a la restauració i el turisme, es va traduir en un excés de quilos al mercat i l’enfonsament dels preus.

Ara, la situació, almenys del costat de la producció, està canviant, segons reflecteixen les dades oficials de la conselleria d’Agricultura. En concret, observa que l’evolució del broiler, o pollastre d’engreix, acumula un increment de més del 13 per cent respecte de l’any passat i marca una tendència a l’alça respecte dels anys anteriors.

En concret, Catalunya ha passat dels 20,7 milions de pollastres que reflectien els censos el març de l’any passat, en ple esclat de la crisi de la Covid, als 23,5 d’aquest mes. El sector està capitanejat per Lleida, que compta amb prop d’onze milions de pollastres d’engreix, quan l’any passat fregava els deu milions.

A la demarcació, l’increment és d’un 14,96 per cent. Les comarques de Tarragona se situen com les segones productores catalanes i han passat de 5,3 a 5,6 milions de pollastres en els últims dotze mesos.

Al darrere es col·loquen les granges de Barcelona, en què els censos han crescut de tres milions fins a superar els 3,4, mentre que Girona tanca el mapa català avícola amb 2,9 milions, mig milió més que en el marc del 2020.

D’altra banda, el nombre de galls dindis d’engreix es manté estable a Catalunya amb dos milions d’aus davant les 1,95 d’un any enrere. El de guatlles, per la seua banda, és lleugerament inferior a l’any 2020, segons la informació de la conselleria d’Agricultura. Parlem d’un cens a Catalunya de 5,2 milions de guatlles en granges en aquests moments, quan fa dotze mesos s’arribava als 5,2 milions.

tracking