SEGRE

LITERATURA CONCURSOS

Àngels Fitó, guanyadora del Novel·la Breu de Mollerussa

L'escriptora de Barcelona, autora de 'Si no ho fas tu, ho faré jo' || Accèssit per a una obra de Jordi Brescó inspirada en Castellserà

La resolució del premi es va donar a conèixer ahir a L’Amistat.

La resolució del premi es va donar a conèixer ahir a L’Amistat.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptora de Barcelona Àngels Fitó (1970) va resultar la guanyadora del 33 Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb Si no ho fas tu, ho faré jo. L’obra gira entorn d’una dona que afronta totes aquelles renúncies que ha fet a la seua vida, renúncies que, en el fons, han estat sempre voluntàries.

Serà llavors quan retrà comptes amb el seu passat, en col·laboració amb diversos personatges singulars que la portaran a un final inesperat, tal com va explicar ahir l’autora. La guanyadora dels 5.000 euros de la 33a edició d’aquest certamen que organitza l’ajuntament de Mollerussa és vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona i ha exercit com a professora en diverses universitats catalanes durant més de vint anys, compaginant la tasca de direcció acadèmica i docència amb la d’investigadora en els Estudis d’Economia i Empresa i en el grup d’investigació MeL (Management & eLearning).

Fitó, que viu a la Garriga, va publicar el 2017 la primera novel·la, A recer dels taurons en un sofà d’escai (Editorial Gregal). El 2018 va guanyar el premi Manacor de Novel·la el 2018 amb Divines mutacions.

El guanyador de l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, és el periodista de Barcelona Jordi Brescó (1991) amb Escampar la boira. La capital catalana ha estat una de les grans influències d’aquesta obra que analitza la dicotomia poble-ciutat “en la qual jo em sento molt reflectit, ja que soc de Barcelona, però els meus pares són de Castellserà i és on jo vaig passar el període de confinament”, tal com va remarcar Brescó.

El veredicte del jurat, format pels escriptors Josep Borrell, Pep Coll, Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, es va donar a conèixer ahir en un acte literari al teatre L’Amistat conduït per la redactora en cap de SEGRE Anna Sàez. La vetllada va comptar amb l’actuació musical de PolarSoft.

L’entrega del premi forma part de les festes de Sant Isidori.

tracking