SEGRE

AGRICULTURA ROBATORIS

Reclamen més vigilància al camp pel robatori de 280 cirerers d'una finca de la Granja

Els arbres es van plantar fa tres setmanes i ja havien florit || Demanen la instal·lació de càmeres de vídeo als camins rurals com a mesura dissuasiva i per augmentar la seguretat

La finca de la Granja d’Escarp en què es van robar els 280 cirerers dijous passat.

La finca de la Granja d’Escarp en què es van robar els 280 cirerers dijous passat.F. P

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Francesc Pena, agricultor i representant a Lleida d’UP, ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra el robatori de 280 cirerers d’una finca de la seua propietat al terme municipal de la Granja d’Escarp. Pena va explicar que el robatori es va produir dijous a la nit i que feia tan sols tres setmanes que els arbres estaven plantats.

“Es van emportar sis rengs d’arbres que eren al centre de la finca, al costat d’arbres més antics i ja en producció”, va dir. A més dels cirerers, també van robar els protectors per als productes fitosanitaris i els ancoratges dels arbres.

El valor dels danys i dels cirerers robats ascendeix a més de 2.800 euros, no obstant, Francesc Pena va apuntar que cal sumar-hi una altra pèrdua perquè ja no es pot plantar de nou fins l’any que ve perquè els arbres ja han florit. Va assegurar que sentia molta ràbia i va reclamar més vigilància als camins rurals perquè no és la primera vegada que registren aquest tipus de robatoris a la zona.

El valor dels arbres, més els danys ocasionats pel robatori, ascendeixen a més de 2.800 euros

En aquest sentit, Pena va reclamar que el departament d’Interior i els ajuntaments estudiïn com instal·lar càmeres de videovigilància als camins rurals. “Aquests dispositius tindrien un efecte dissuasiu i augmentarien la seguretat als camps, especialment ara que començarà la campanya en breu”, va dir.

“Instal·lar càmeres de vídeo als camins no pot ser gaire car i permetria tenir identificades les persones que transiten pels camins de nit, com s’han instal·lat en altres municipis del Segrià.” Va afegir que s’han produït altres robatoris d’arbres a la zona del Baix Segre i també a les instal·lacions de regadiu, gasoil dels tractors i “més endavant també ens roben cireres o albercocs”, va dir. Francesc Pena va explicar que la majoria d’agricultors no denuncien aquesta mena de robatoris perquè moltes vegades “no compensa”, encara que va insistir en la importància d’interposar les denúncies perquè així “queda constància de la zona en la qual es produeixen els robatoris i es pot incrementar la seguretat i vigilància”.

Roderes marcades

Segons Pena, el robatori dels cirerers es va produir la matinada de dijous a divendres i va ser amb un camió petit de doble roda, “perquè van quedar les marques de les rodes fixades a la terra, la qual cosa ens fa pensar que eren entre dos i tres persones, que anaven arrancant els arbres i els carregaven a la camioneta. Va explicar que si els arbres robats no es tornen a plantar en unes hores, s’assequen i moren perquè no aguanten més d’un dia al tenir ja la flor. “Qui va robar els arbres sabia perfectament el que feia i crec que podria ser algú del sector”, va dir.

En 6 mesos del 2020 es van registrar més de 180 furts agrícoles a Lleida Els Mossos d’Esquadra van comptabilitzar més de 180 robatoris agrícoles el primer semestre del 2020 a la regió policial de Ponent, mentre que durant tot el 2019 se’n van denunciar un total de 483 a les comarques de pla. Precisament, aquest últim mes veïns d’Albatàrrec han demanat més vigilància als Mossos per frenar una onada de robatoris els últims mesos en torres, magatzems i finques agrícoles. També a Sucs van impulsar patrulles veïnals per una onada de robatoris agrícoles i altres pobles demanen més vigilància policial a les zones rurals.

tracking