SEGRE

AGRICULTURA PANDÈMIA

Inspeccions i cribratges a empreses agràries del Baix Segre per a la campanya de la fruita

Visites a un centenar de firmes al llarg de la temporada i sancions per als qui incompleixin normes de seguretat || Tests cada dos setmanes als treballadors i també quan es detectin brots

Mòduls prefabricats per aïllar possibles contagiats instal·lats ahir a prop de l’alberg de Soses.

Mòduls prefabricats per aïllar possibles contagiats instal·lats ahir a prop de l’alberg de Soses.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Inspeccions al centenar d’empreses hortofructícoles del Baix Segre, assessorament per en matèria de prevenció de la Covid-19 i cribratges a la plantilla. La Generalitat presentarà avui aquestes mesures, que preveu començar a aplicar a partir de la setmana que ve a fi d’evitar la propagació del coronavirus durant la campanya de la fruita, segons fonts de Salut. Les donarà a conèixer en una reunió amb alcaldes i alcaldesses d’aquestes localitats. Aquests, al seu torn, han plantejat les seues pròpies propostes i accions per afrontar la campanya amb garanties de seguretat.

El primer eix d’actuacions es basa a supervisar i assessorar les empreses agràries en matèria de prevenció de la Covid. Tècnics de Salut Pública visitaran a partir de la setmana vinent el centenar d’empreses d’aquest sector al Baix Segre per comprovar quines mesures han implantat i plantejar canvis si és necessari. Fonts de Salut van precisar que inclouran tant les instal·lacions industrials com els allotjaments habilitats per als treballadors.

Les empreses han de tenir un pla de contingència contra la Covid i s’aconsella nomenar un responsable

A aquesta primera sèrie de visites la seguiran d’altres al llarg de la campanya de la fruita, a fi de verificar si les mesures de seguretat es compleixen i si s’han adoptat les correccions necessàries. En cas contrari, la Generalitat podrà obrir expedients sancionadors i imposar mesures cautelars. Tota empresa haurà de comptar amb un pla de contingència davant del coronavirus. Al marge d’aquesta obligació, es demanarà a cada firma que nomeni un “agent Covid”, encarregat de vetllar pel compliment de la planificació contra el virus. Disposar d’aquesta figura serà opcional per a les empreses.

Quant als cribratges, la Generalitat ja va avançar el març que duria a terme test massius a treballadors de les empreses agràries el maig, en els inicis de la campanya de la fruita, amb l’objectiu de tenir una visió del començament de la temporada (vegeu SEGRE del 24 de març passat). Els detalls d’aquest pla hauran de decidir-se al llarg de la setmana que ve, però es plantegen cribratges a l’inici de la campanya, en sèries cada 15 dies i també quan es detecti un brot. Així mateix, les empreses podran fer-los pel seu compte.

Aquesta mateixa setmana està prevista la publicació a internet d’un formulari que té com a objectiu que les empreses interessades a participar en aquest cribratge inicial puguin sumar-s’hi. Es portarà a terme entre els dies 3 i 21 de maig i es faran servir PCR d’automostra, que podran fer-se els mateixos empleats. Aquestes mesures s’anuncien mentre avancen altres preparatius per a la campanya de la fruita.

En aquest sentit, la Generalitat ja ha tancat acords per aïllar positius en un edifici del complex de Nastasi a Lleida, a la casa de colònies la Manreana de Juneda i també a l’alberg municipal de Bellpuig, mentre els consistoris del Baix Segre han habilitat espais amb l’objectiu de poder-hi confinar possibles contagiats.

tracking