SEGRE

AGRICULTURA ELECCIONS

Anul·len 108 vots i canvia el resultat electoral agrari

Amb aquest recompte, UP puja a 7 representants a la taula agrària i JARC es queda amb 3 || Aval al sistema digital, amb polèmica

Un pagès, votant el passat 25 de març a Guissona.

Un pagès, votant el passat 25 de març a Guissona.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Junta Electoral ha anul·lat un total de 108 vots registrats a l’urna digital de les eleccions agràries celebrades el passat dia 26. A la pràctica, suposa que Unió de Pagesos passa de sis a set membres a la taula agrària, mentre que JARC, l’altra organització que ha aconseguit representació, es queda amb tres. Suposa un representant més per a UP, que perd Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

La Junta Electoral farà la proclamació definitiva dilluns després d’analitzar l’informe de l’auditor i que atorga a UP 4.060 vots a tot Catalunya (55,82%), a JARC 2.121 paperetes virtuals (29,16%), 812 a Asaja (11,29%) i 190 a UPA (2,61%), mentre que 82 pagesos van optar pel vot en blanc (1,13%).

Les diferències estarien lligades a vots delegats i els afectats tindrien un mes per a al·legacions

El gruix dels vots anul·lats corresponen al Segrià, amb 67, i a les Garrigues, amb 25. Suposa un canvi en la vegueria de Lleida, on JARC havia aconseguit el 42,73% dels vots i era l’organització vencedora i ara es queda amb un 40,83%.

Mentrestant, UP, a la qual s’havia atorgat el 41,08% dels sufragis en aquesta vegueria, passa a tenir reconegut el 42,43%.

Totes dos organitzacions van recolzar ahir el procés electoral que, per primera vegada a Catalunya, ha estat completament telemàtic, però fan valoracions molt diferents de l’informe dels auditors i també de la decisió de la Junta Electoral d’anul·lar els esmentats 108 vots.

Unió de Pagesos demana que “es depurin responsabilitats per les irregularitats a l’hora de votar” després de l’auditoria externa.

Per la seua part, des de JARC defensen el dret al vot i es queixen que més de la meitat dels pagesos que han vist anul·lat el seu vot no han estat cridats pels interventors ni per la Junta Electoral per comprovar les circumstàncies del seu sufragi.

Els electors afectats tenen ara un termini de trenta dies per presentar possibles al·legacions contra les anul·lacions. Aquestes, segons diferents fonts, estarien relacionades en la majoria dels casos amb vots delegats.

tracking