SEGRE

ESNOTICIA

Personal compartit a la campanya de la fruita

Alcarràs cedirà a la Granja i a Massalcoreig dos persones contractades amb plans del SOC i alcaldes demanen concretar els ajuts per als espais d'aïllament de positius

Imatge de la reunió de dilluns amb agricultors de Soses.

Imatge de la reunió de dilluns amb agricultors de Soses.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ajuntaments del Baix Segre compartiran personal contractat a través dels plans del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per ajudar els municipis en la gestió de la campanya de la fruita. Al consell del Segrià li corresponen tres treballadors i fonts de la corporació van assenyalar ahir que es destinaran de forma prioritària a les localitats que no comptin amb aquests plans d’ocupació.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, va explicar que al seu municipi li corresponen nou treballadors i en cediran un a Massalcoreig i un altre a la Granja d’Escarp, als quals no se’ls n’ha assignat cap. El primer edil de la Granja, Manel Solé, va assenyalar que fa anys que demanen disposar d’aquest personal i va recordar que Alcarràs ja els va cedir un empleat el 2020.

Així mateix, ahir va tenir lloc una reunió entre la Generalitat, l’Estat, organitzacions agràries i ajuntaments per preparar la campanya. El Govern va informar sobre els cribratges que es posaran en marxa al maig per detectar possibles brots.

En el transcurs de la trobada, primers edils van traslladar a la Generalitat queixes sobre la distribució dels plans d’ocupació del SOC (com va avançar SEGRE dissabte passat)..

Fonts del SOC, per la seua part, van afirmar que, a l’hora de decidir si un municipi rep aquest personal de suport per a la campanya de la fruita, es basen en la informació de la qual disposen sobre l’afluència de temporers a cada localitat. Així mateix, van apuntar que els municipis també poden disposar del personal contractat pel consell comarcal del Segrià per a la temporada de recol·lecció, i fins i tot van apuntar a la possibilitat que els ajuntaments s’acullin a ajuts per a la contractació que no són específics per a la campanya de la fruita, però que els permetria destinar les persones contractades a aquesta finalitat.

Per la seua part, Solé i l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, van demanar que es concretin les subvencions que es destinaran als ajuntaments per sufragar les despeses que hauran d’assumir durant la campanya a causa de la Covid, com per exemple els espais d’aïllament dels positius. Pujol també va insistir a reclamar vacunes per a tota la població.

Consistoris i organitzacions agràries reiteren una vegada i una altra aquesta petició, mentre que la Generalitat ha descartat una vacunació específica amb motiu de la campanya agrària. Des de la subdelegació del Govern van suggerir a la reunió que aquesta qüestió s’hauria de tractar en fòrums específics de concertació entre l’Estat i la Generalitat, com el consell interterritorial de Salut.

A més, dimecres de la setmana que ve tindrà lloc una reunió a Alcarràs per informar el sector fructícola sobre els cribratges i el protocol d’actuació durant la campanya. En la trobada participaran també tècnics de les conselleries de Salut i de Treball. Aquestes reunions ja han començat en altres municipis del Baix Segre com Soses, on es va celebrar dilluns.

tracking