SEGRE

AGRICULTURA CAMPANYA DE LA FRUITA

El Segrià impulsa un front comú amb la Franja per reclamar vacunes

Els municipis de Lleida insisteixen en una vacunació específica que eviti contagis || El plantegen durant una reunió amb el subdelegat del Govern a Lleida

Els membres d’Unió de Pagesos Joan Caball, Bernat Ramon, Jaume Pedrós i Josep Sellart.

Els membres d’Unió de Pagesos Joan Caball, Bernat Ramon, Jaume Pedrós i Josep Sellart.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis del Baix Segre impulsaran un front comú amb la Franja d’Aragó per reclamar junts una campanya de vacunació específica que eviti la propagació de la Covid durant la campanya de la fruita. Així ho van corroborar ahir edils del Segrià, que van recalcar que Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Massalcoreig, Soses, Seròs i la Granja d’Escarp s’enfronten durant la temporada de recol·lecció a problemàtiques similars a les de les comarques aragoneses del Baix Cinca i la Llitera. Aquesta qüestió es va plantejar durant una reunió entre alcaldes i regidors del Baix Segre amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.

El primer tinent d’alcalde d’Alcarràs, Miquel Ezquerra, va explicar que ahir mateix va mantenir una primera conversa en aquest sentit amb el president de la comarca del Baix Cinca, Marco Ibarz. Ezquerra va assegurar que la proposta va ser rebuda amb interès, “ja que la Covid no entén de fronteres i som territoris limítrofs”.

Per la seua part, el subdelegat del Govern va recordar que la decisió sobre les vacunacions correspon a la Generalitat i el Govern d’Aragó, i va apuntar que aquestes i altres comunitats mantenen reunions regulars amb el ministeri d’Agricultura sobre campanyes agràries. Val a recordar que l’Estat ha obert també la porta que les mútues vacunin empleats de les seues empreses associades.

Les empreses demanen vacunar les plantilles

Foment del Treball ha enviat al departament de Salut un informe on argumenta que les empreses tenen la capacitat de vacunar la totalitat dels seus treballadors en aproximadament un mes, a un ritme d’administració de dosis d’un 21 per cent dels treballadors cada setmana. Per aquest motiu reclamen que se’ls permeti inocular a les plantilles a través dels serveis de prevenció de les companyies i en col·laboració amb les mútues, ja que això podria ajudar a accelerar el procés de vacunació.

Més de 215 milions en prestacions a Lleida

Els catalans han cobrat uns 2.811 milions d’euros en nòmines d’ERTO des de l’abril del 2020, quan va començar aquest mecanisme de protecció, segons dades del Govern. En total, 838.699 persones han estat en algun moment en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació. D’aquests, 34.429 pertanyen a la província de Lleida, on la suma de les prestacions ha ascendit a 215 milions d’euros.

Els contractes a majors de 45 cauen un 10%

Durant el primer trimestre de l’any els treballadors de més de 45 anys de la província de Lleida van firmar 7.672 contractes laborals, la qual cosa representa un 10 per cent menys respecte als tres últims mesos del 2020. A nivell de Catalunya aquest segment poblacional va firmar, dels mesos de gener al març del 2021, 130.468 contractes laborals, la qual cosa indica un 3,9% menys que el volum que es va registrar l’últim trimestre del 2020.

Agricultura abona avui 11 milions pendents

El departament d’Agricultura farà efectiu avui el pagament del 5 per cent pendent dels ajuts directes dissociats de la PAC del 2020. Els 32.515 beneficiaris inclosos en aquest pagament rebran un import total d’11.461.042 euros, corresponents a les ajudes de pagament bàsic, verd, complement de joves, i els ajuts a petits agricultors.

UP reclama evitar que arribin temporers sense contracte

Unió de Pagesos va tornar a reclamar ahir a les administracions que busquin solucions als desplaçaments a les zones productores de fruita com Lleida de les persones que no tenen els permisos de treball corresponents, per evitar situacions com les viscudes les anteriors campanyes. En aquest sentit l’organització va insistir, com ja va avançar SEGRE, que la baixada de la producció de fruita pels danys ocasionats per les gelades fa que sigui necessari contractar menys mà d’obra que altres anys, per això també va demanar als temporers que no es desplacin fins a Lleida i evitin l’efecte crida. Amb tot, esperen que el fet que hi hagi menys collita, sobretot en fruita de pinyol, ajudi al fet que els preus en origen se situïn una mica per sobre dels que es van registrar l’anterior campanya. Unió de Pagesos també va demanar a Agricultura que habiliti, per a aquesta campanya, la collita en verd de raïm per a vi amb l’objectiu d’alleujar la situació del mercat, sobre el qual continuen pesant les restriccions imposades per frenar la Covid-19.

Pimec Lleida facilita tests d’antígens a la plantilla de Servinet

Un centenar de treballadors de l’empresa Servinet, al polígon industrial El Segre de Lleida, van poder ahir fer-se un test d’antígens per detectar possibles casos de Covid-19, dins de la campanya gratuïta de cribratges al món empresarial impulsada per Pimec Lleida en col·laboració amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és prevenir i, en cas necessari, poder detectar i aïllar els contagis perquè es pugui garantir la continuïtat de l’activitat empresarial amb la màxima garantia per a la salut dels treballadors, però també de clients o proveïdors. Segons va declarar el vicepresident de Pimec Lleida, Manel Llaràs, aquesta acció “ajudarà en la recuperació de l’economia lleidatana, compatibilitzant activitat i salut” i va anunciar que està previst realitzar més cribratges en les pròximes setmanes a Lleida.

Els membres d’Unió de Pagesos Joan Caball, Bernat Ramon, Jaume Pedrós i Josep Sellart.

Els membres d’Unió de Pagesos Joan Caball, Bernat Ramon, Jaume Pedrós i Josep Sellart.UNIÓ DE PAGESOS

tracking