SEGRE

ESNOTICIA

La majoria de centrals fructícoles seguiran el programa de cribratges

Alberg preparat per rebre els temporers a Alcarràs.

Alberg preparat per rebre els temporers a Alcarràs.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president d’Afrucat, Francesc Torres, va indicar ahir que està convençut que la gran majoria de les centrals fructícoles associades, gairebé un centenar, participaran en el programa de cribratges promoguts per Salut entre el 3 i el 21 de maig per obtenir una imatge precisa de la situació epidemiològica del sector a l’inici de la campanya. Va assenyalar que la setmana passada ja van participar quaranta-vuit firmes associades en la reunió telemàtica amb Salut per preparar el pla pilot de cribratges amb PCR d’automostra que es posaran en marxa en els propers dies a les empreses fructícoles.

A falta de vacunes, servirà com a pla de prevenció i permetrà una reacció ràpida i focalitzada.

Torres va indicar que la majoria de les centrals ja han començat a treballar en la prevenció de contagis, tant respecte a la distribució de mascaretes com separació d’espais amb pantalles, controls de seguretat i desinfecció. “Ja tenim el protocol creat i posat en pràctica l’any passat. A més, a les instal·lacions l’índex de contagis és baix perquè els exàmens són continus i la reacció, ràpida.”

Salut ja va anunciar a mitjans de març cribratges massius i vacunació al Baix Segre segons les pautes marcades per la conselleria per a les franges d’edat. De fet, ja es vacuna en el punt fixat per a aquesta zona a les Escoles Velles d’Alcarràs. Els cribratges es faran seriats cada quinze dies, així com altres punts on hi hagi brots.

La conselleria també ha començat a fer reunions amb els agricultors del Baix Segre per exposar el seu dispositiu de prevenció durant la campanya de la fruita d’aquest any.

Mentrestant, els ajuntaments ja han començat a habilitar instal·lacions per acollir temporers i aïllar contagis i contactes de cara als propers mesos de la campanya.

tracking