SEGRE

ESNOTICIA

L'alberg de Bellpuig acull els primers sis positius del Baix Segre

Detectats divendres passat a través del CAP d'Alcarràs || Tres persones més que no tenen un lloc on confinar-se també estan en aquestes instal·lacions

Les instal·lacions de l’alberg de Bellpuig que ja acullen nou persones encomanades de Covid.

Les instal·lacions de l’alberg de Bellpuig que ja acullen nou persones encomanades de Covid.REDACCIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alberg de Bellpuig acull ja nou contagiats de Covid. Sis són temporers detectats a Soses en un cribratge efectuat pel CAP d’Alcarràs divendres passat i que van ser traslladats a les instal·lacions de l’Urgell, que gestiona la Creu Roja, segons va confirmar el delegat de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Vidal Vidal.

D’altra banda, els altres tres són persones positives que no tenen un lloc on passar el confinament, va indicar. L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va corroborar aquestes dades i va assenyalar que hi seran uns dies per poder fer la quarantena en condicions.

L’alberg pot acollir un màxim de 21 persones en habitacions individuals. L’ajuntament el va cedir a la Generalitat i va ser equipat l’agost passat per a cribratges o aïllaments durant la campanya de la fruita encara que no es va haver d’activar i no va entrar en funcionament fins al mes de desembre passat, va indicar Vidal.

Salut ha previst acollir les persones encomanades durant la campanya en aquest equipament, La Manreana de Juneda i l’Hotel Nastasi. Fonts de La Manreana van indicar que no han tingut ingressos i que està tot preparat per activar el programa l’1 de maig.

Dos mil persones voluntàries per fer-se proves

Salut té 90 inscrits entre centrals fructícoles i particulars en la campanya de cribratges voluntaris en el sector agrari, la qual cosa representa unes 1.800 persones. No obstant, Salut va indicar que el termini d’adhesió s’allargarà uns dies a petició de les organitzacions del sector per aconseguir el màxim de participants en la iniciativa.

El president d’Afrucat, Francesc Torres, va indicar aquest dilluns que espera que la gran majoria de les centrals fructícoles associades, gairebé un centenar, participin en el programa de cribratges promoguts per Salut entre el 3 i el 21 de maig per obtenir una imatge precisa de la situació epidemiològica del sector a l’inici de la campanya. Val a recordar que la setmana passada ja van participar 48 firmes associades en la reunió telemàtica amb Salut per preparar el pla pilot de cribratges amb PCR d’automostra que es posaran en marxa en els propers dies a les empreses fructícoles.

Segons Salut, aquesta mesura s’emmarca en el programa de prevenció per preparar la campanya fructícola. Les centrals ja tenen totes les mesures llestes de cara a l’inici de la temporada.

tracking