SEGRE

COMERÇ ANÀLISI

L'exportació puja el 10% a Lleida i apuntala la millora de l'economia

Al març registra un augment del 36% en comparació amb un 2020 confinat || Les vendes acumulades a l'exterior ja superen els 480 milions en el trimestre

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre a la capital del Segrià.

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre a la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vendes a l’exterior de les empreses lleidatanes han experimentat un creixement un 10,4% aquest primer trimestre del 2021, fins a arribar als 481,5 milions d’euros, segons dades el ministeri d’Indústria i Comerç, gràcies al creixement que experimentat el mes de març. Només el mes de març, les exportacions van créixer un 36,55%, fins als 194,9 milions, enfront de l’any passat, que va coincidir amb el confinament domiciliari.

El sector de l’alimentació, begudes i tabac és el que més vendes ha generat amb un 57,8 per cent del total i 278,1 milions, xifra que suposa un 11,8% més, durant aquests primers tres mesos de l’any. El segueix el sector dels béns d’equipament, amb el 9,4% del total i una facturació de 45,5 milions, un 0,9 per cent més.

Catalunya és el territori que més contribueix al creixement de les vendes en el conjunt de l’Estat

D’altra banda, les importacions van descendir entre els mesos de gener i de març un 0,1%, fins als 294,3 milions d’euros i només el mes de març van repuntar un 16,7% fins als 118,8 milions.

Per la seua part, Catalunya va exportar productes per 19.183 milions d’euros durant el primer trimestre, un 10,2 per cent més respecte al mateix període de l’exercici anterior. Bona part de la millora també es deu al comportament que van tenir les vendes a l’exterior durant el mes de març, ja que el comerç internacional es va paralitzar l’any passat a partir de la declaració de l’estat d’alarma. Al març, les exportacions catalanes es van disparar un 36,1 per cent en termes interanuals, fins als 7.584,1 milions d’euros.

D’altra banda, Catalunya va registrar un millor comportament respecte al conjunt de l’Estat, on les exportacions durant el primer trimestre van créixer un 4,9 per cent, fins als 72.307,9 milions. Catalunya va ser la tercera comunitat en la qual més van créixer les exportacions durant el primer trimestre, superada només per Galícia (+10,9%) i Múrcia (+10,6%).

Tanmateix, va ser el territori que més va contribuir al creixement de les vendes en el conjunt de l’Estat. En concret, Catalunya va aportar 2,6 punts a l’increment de les exportacions, més de la meitat sobre el total (+4,9%).

En aquest sentit, el pes de les exportacions catalanes sobre el conjunt d’Espanya també va augmentar. Durant aquest primer trimestre, Catalunya va representar el 26,5 per cent de les vendes a l’exterior de tot l’Estat, una quota que durant el primer trimestre de l’any passat era del 25,3 per cent.

tracking