SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

Fracassen les negociacions sobre la reforma de la PAC

Per les diferències en la partida per als ecoesquemes || Els 27 i l'Eurocambra intentaran de nou l'acord en un mes

La nova PAC entrarà en vigor l’any 2023.

La nova PAC entrarà en vigor l’any 2023.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs i el Parlament de la Unió Europea van posar fi ahir a quatre jornades d’intenses negociacions sense aconseguir arribar a un acord sobre la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027 i es van citar a tornar a intentar un pacte a finals de juny.

La nova PAC, que no entrarà en vigor fins al 2023, conté diversos canvis respecte a l’actual. Una de les novetats, i el principal escull durant les negociacions, és la coneguda com a arquitectura verda o “ecoesquemes”, l’objectiu de la qual és premiar els agricultors que superin els objectius bàsics en matèria de medi ambient i clima. Els països comunitaris demanaven destinar a aquesta mesura un 20% del total dels pagaments directes, però l’Eurocambra reclama un 30%.

En un últim esforç per desbloquejar l’acord, els Vint-i-set van oferir elevar la despesa al 25%, però amb una gran flexibilitat per transferir els diners que no es gastin a altres partides, una cosa que Brussel·les va rebutjar.

També persisteixen discrepàncies sobre el compliment de les condicions laborals al camp que els eurodiputats volen introduir com a condició per cobrar els ajuts.

El sector carni censura l’Estratègia 2050 del Govern central ? El sector ramader i carni espanyol ha enviat una carta al president del Govern central, Pedro Sánchez, en la qual li mostra la seua “profunda inquietud” perquè a l’Estratègia Espanya 2050 inclou “diverses al·lusions negatives” cap a la producció i el consum de carn. En concret, critiquen que l’informe contingui afirmacions inexactes, com que “nombrosos estudis assenyalen que el consum de carn a Espanya és entre dos i cinc vegades superior al recomanable” o que “l’increment del consum de productes d’origen animal és el responsable del 80% de les emissions associades a la nostra alimentació”.

La nova PAC entrarà en vigor l’any 2023.

La nova PAC entrarà en vigor l’any 2023.ACN

tracking