SEGRE

RAMADERIA MEDI AMBIENT

El porcí aconsegueix reduir més d'un 41% les emissions

Mitjançant la gestió de residus, segons Interporc || El boví, compromès a alleujar els gasos amb efecte d'hivernacle

Imatge d’arxiu d’una granja de porcs.

Imatge d’arxiu d’una granja de porcs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector porcí de capa blanca espanyol ha reduït en el període 2005-2019 en més d’un 41 per cent les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) derivades dels sistemes de gestió de fems del bestiar, segons les dades de l’últim informe ofert per la interprofessional, Interporc. En concret, destaca l’“esforç” que estan realitzant les granges de porcí espanyoles amb motiu de la celebració avui dissabte del Dia Mundial del Medi Ambient.

L’alimentació dels animals és clau en la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle

Així, l'any 2005 les granges emetien al voltant d'una quilotona de CO₂ per cada 524 tones de carn produïdes, mentre que el 2019 van emetre 1 quilotona de CO₂ per cada 891 tones de carn produïdes.

Canvi en l'alimentació

El sector va recordar que en els últims anys ha substituït progressivament en l’alimentació dels animals, ingredients rics en fibra i de baixa digestibilitat de cereals, i ha augmentat la quantitat i qualitat de proteïnes, a més d’incorporar aminoàcids sintètics i enzims digestius, la qual cosa ha afavorit la digestibilitat en la dieta i redueix de forma considerable les emissions GEH derivades de les excrecions. D’aquesta manera, el sector porcí avança any rere any en els seus objectius per assolir l’objectiu de tenir un impacte climàtic neutre de cara a l’exercici 2050.

Boví

Per la seua banda, l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví (Provacuno) ha mostrat el seu “màxim compromís” a treballar per aconseguir la reducció d’emissions de gasos hivernacle en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient.

“El nostre full de ruta és infrangible per aconseguir que el sector sigui cada vegada més respectuós amb la naturalesa. L’activitat ramadera és imprescindible per mantenir els ecosistemes i evitar incendis forestals, però continuem treballant per reduir els gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) dràsticament”, segons va subratllar ahir el director de Provacuno, Javier López.

tracking