SEGRE

FAUNA ESPÈCIES CINEGÈTIQUES

Els conills proliferen al Segrià malgrat les caceres autoritzades

Permisos especials a Seròs, Soses i Aitona per reduir la sobrepoblació que fa malbé cultius || El nombre de caçadors va en descens segons la Federació

Afectats asseguren que es poden veure 100 conills a 50 metres.

Afectats asseguren que es poden veure 100 conills a 50 metres.F.X.MIARNAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els conills proliferen al Segrià malgrat les caceres per reduir-ne la població allà on ocasionen danys a cultius. Els caçadors disposen de permisos especials per abatre’ls en localitats del Baix Segre com Seròs, Soses i Aitona. En aquest últim municipi, Francesc Xavier Miarnau, director de l’empresa Miarnau Agritecno, explica que n’ha vist “més de cent a menys de cinquanta metres” al recórrer aquesta setmana una parcel·la de la seua propietat a primeres hores del matí.

Aquesta és l’època de més cria de conills, però no la de més danys. A les finques de fruiters s’alimenten de paraguaians i altres fruits caiguts a terra. Els desperfectes més importants es donen en els mesos d’hivern, quan l’aliment escasseja i roseguen l’escorça dels arbres.

El Govern va atorgar 96 permisos extres de caça entre el gener i el març a Lleida per reduir conills

També hi ha caceres de conills als municipis de secà del Segrià i les Garrigues. Als espais declarats zona d’especial protecció d’aus (zepa), els caçadors no poden portar amb ells els seus gossos. La normativa els prohibeix en aquests espais per evitar perjudicis a les espècies protegides. La sobrepoblació de conills provoca també danys a finques agrícoles a l’Urgell, la Noguera i el Pla d’Urgell. “Fem molt per controlar la sobrepoblació de conills, però amb els caçadors no n’hi ha per reduir-la de forma efectiva”, va apuntar el president de la Federació de Caça de Lleida, Jaume Teixidó, que va recordar que el nombre de persones que practiquen la caça va en descens amb els anys.

La Generalitat va atorgar fins a noranta-sis permisos extraordinaris de caça entre els mesos gener i març a Lleida per frenar la proliferació de conills i altres animals salvatges allà on ocasionen danys a l’agricultura. Les caceres de conills suposen més de la meitat dels permisos a Lleida per danys a cultius.

Afectats asseguren que es poden veure 100 conills a 50 metres.

Afectats asseguren que es poden veure 100 conills a 50 metres.F.X.MIARNAU

tracking