SEGRE

EMPRESA BALANÇ

Els dos productes de Lleida que 'regnen' a Mercadona

Adquireix 57,6 milions de quilos de fruites a productors catalans, la majoria de Lleida || Sobretot pera, poma i préssec

Una empleada en un establiment de Mercadona de Lleida.

Una empleada en un establiment de Mercadona de Lleida.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mercadona va tornar a confiar l’any passat en els proveïdors lleidatans de fruita i també en la qualitat de la carn de la província. Va comprar 5,3 milions de quilos de vedella a la Cooperativa d’Ivars, segons va explicar ahir la cadena de supermercats. En el marc d’una “aposta sostinguda pel teixit productiu català i, especialment, per l’agroalimentari”, la companyia que lidera Juan Roig va tancar l’exercici 2020 amb un volum de compres a Catalunya que va assolir els 3.981 milions d’euros.

Va comprar en el conjunt de Catalunya al llarg del 2020 fins a 57,6 milions de quilos de fruita, sobretot peres, pomes, préssecs i nectarines. El producte procedia, bàsicament, de Lleida i en menor mesura de Girona, i algunes de les firmes de Ponent que van proveir el gegant de la distribució van ser Catafruit de la Portella, Nufri de Mollerussa, Golden Export de Bellpuig, Frifruit de Mollerussa, Fruits Sant Miquel de Soses, Fruits de Ponent d’Alcarràs o SAT Segrià-Garrigues de Puigverd de Lleida, entre altres.

Mercadona va adquirir productes a Catalunya per valor de 3.981 milions al llarg de l’any passat

A més, Fig Fruits i Vimofigs, totes dos d’Alguaire, van vendre a Mercadona 250.000 quilos de figues el 2020.

D’altra banda, la Cooperativa d’Ivars li va subministrar 5,3 milions de quilos de carn de vedella en el mateix període.

D’aquesta forma, la cadena de supermercats, que treballa amb 200 proveïdors i més de 1.700 pimes catalanes, va desemborsar 3.981 milions d’euros per adquirir productes de Catalunya el 2020. Això, en el marc d’una “aposta sostinguda pel teixit productiu català”.

En un altre ordre de coses, Mercadona va generar durant l’any de la pandèmia un total de 1.035 llocs de treball nous, arribant a comptar amb una plantilla de 14.615 treballadors. Té un total de 250 supermercats, dels quals 159 ja tenen implantat el nou model de botiga eficient, amb el qual s’optimitza la compra i es redueix el consum energètic fins en un 40%. D’altra banda, posseeix 126 vehicles que funcionen amb gas.

tracking