SEGRE

La vacunació a empreses agràries de Lleida ha funcionat "molt bé", segons Salut

Carmen Cabezas, a la dreta de la imatge, al costat del conseller Argimon, en un moment de la seua visita a Alcarràs.

La vacunació a empreses agràries de Lleida ha funcionat "molt bé", segons SalutGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha afirmat aquest dijous que la vacunació voluntària de Covid-19 "ha funcionat molt bé" a les empresa fructícoles de Lleida i ha destacat la implicació de les diferents conselleries, dels ajuntaments i de les empreses. En roda de premsa a Alcarràs, on ha visitat l’empresa Fruits de Ponent juntament amb el conseller Josep Maria Argimon, ha explicat que a la campanya fructícola s’han vacunat 4.099 persones fins el 14 de juny.

"La cobertura de vacunació ha augmentat en les edats més joves en les poblacions a les quals ens hem adreçat de manera distintiva per evitar el risc i tenir l’entorn més protegit", ha afirmat. Segons les seues dades, entre les 73 empreses fructícoles de Lleida en les quals s’han fet 3.061 mostres de Covid-19 s’han detectat 4 casos positius.

La secretària de Salut Pública ha destacat la col·laboració d’un gran equip humà entre les administracions i les empreses fructícoles i ha conclòs la seua intervenció sobre la campanya a Lleida recordant que "el consum de fruites i verdures és un dels capitals fonamentals per a la salut".

BROT a TIVISSA

Sobre el brot de Covid-19 entre treballadors d’una empresa fruitera de Tivissa (Tarragona), amb 71 positius entre treballadors, familiars i contactes estrets, Carme Cabezas ha assenyalat que s’havia ofert a la firma la vacuna en un punt proper, "però no va ser possible organitzar la vacunació de la manera que es va fer en altres llocs".

Cabezas ha informat que les persones positives tenen símptomes "lleus" –com també ha explicat el conseller–, ha dit que s’està fent la seqüenciació de les variants i ha avançat que també s’ha posat en marxa un procés d’inspecció a l’empresa des del punt de vista de salut pública.

tracking